Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Android™ Development

Reply
Developer
Posts: 28
Registered: ‎11-11-2013
My Device: -
My Carrier: -
Accepted Solution

An Android apps runs with Z10 and simulator, but doesn't launch woth Q10

My application ported from Android works fine with Blackberry 10 simulator, but my submition to the portal is denied,   because the application does not launch with Q10, however works with Z10.

 

I checked my code for all possible untrapped operators that can provoke failure at startup, but couldn't find any.

 

Do you have any ideas about why an application running with Z10 or simulator wouldn't start with Q10?

Retired
Posts: 140
Registered: ‎04-19-2013
My Device: BlackBerry Z10

Re: An Android apps runs with Z10 and simulator, but doesn't launch woth Q10

Could be a resources issue; the configuration that gets loaded on Q10 is different than Z10.

Developer
Posts: 28
Registered: ‎11-11-2013
My Device: -
My Carrier: -

Re: An Android apps runs with Z10 and simulator, but doesn't launch woth Q10

Thank you for the reply and I am terribly sorry for such a long delay.

 

Yes, it is certainly a configuration issue, but how it can prevent the code from start up ?

 

The trouble is I don't have the actual device, and don't want to use Blackberry subimison as a testing tool Smiley Happy 

 

Hopefully I will eventually  find time to simplify the startup code and see how it goes.

 

 

 

 

 

 

 

Trusted Contributor
Posts: 160
Registered: ‎11-17-2010
My Device: PlayBook, Z10, Q10

Re: An Android apps runs with Z10 and simulator, but doesn't launch woth Q10

Hi,

 

Did you test your app with the simulator started with the Q10's form factor?

When the simulator is booting you can select the "BlackBerry 10 Keyboard [720x720]" option by introducing the corresponding number. Depending on your simulator version, there can be a number of other options as well.

--
If you find this post useful please Like it.
If it solves your problem please mark as solution.
Developer
Posts: 28
Registered: ‎11-11-2013
My Device: -
My Carrier: -

Re: An Android apps runs with Z10 and simulator, but doesn't launch woth Q10

Thank you, imre.

 

The screen size was really the issue. I set Blackberry 720x720 for the emulator, the problem repeated, and I fixed it.

 

It's all great now!

Highlighted
Developer
Posts: 140
Registered: ‎07-24-2012
My Device: Blackberry Z10 LE, Q10 And PlayBook
My Carrier: Vodafone

Re: An Android apps runs with Z10 and simulator, but doesn't launch woth Q10

Set the scaling in the app make it scrollable so that it can fit in different screen size.. also you did not mention what is the reasons why app was rejected like it is crashing, or scaling issues or any other one? .
Hit Like if you find my post Use Full Thank You...