Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

BBM

Reply
Developer
Posts: 6,152
Registered: ‎07-05-2012
My Device: Playbook, Dev Alpha C, Z10 LE, Z30
My Carrier: Orange

Re: BBM on Z10

Lastly, perhaps this should have been the first suggestion, can you go to the BBM app pull down from the top and click on Settings and check that you have,

'Allow BBM Calls over Mobile Networks'

turned on?

If you've been helped click on Like Button, if you've been saved buy the app. Smiley Happy

Developer of stokLocker, Sympatico and Super Sentences.
Contributor
Posts: 26
Registered: ‎04-29-2014
My Device: z10
My Carrier: Go Conquer

Re: BBM on Z10

Yes the "allow calls over mobile" is on. Here is a thing I CAN make voice and Video calls using BBM on the SIM, but CANNOT send a BBM txt message, photo or sticker a red clock appears next to the message. The blackberry services icon is always off.

 

Regards

 

Paul.

Developer
Posts: 6,152
Registered: ‎07-05-2012
My Device: Playbook, Dev Alpha C, Z10 LE, Z30
My Carrier: Orange

Re: BBM on Z10

Yes the red clock is usually caused by not having the data services turned on over mobile network.

So time for that holiday for both of us I think. :-)

The only rather limp suggestion I have left is to do a hard reset 10 seconds holding down the power button or ~20 holding down the up/down volume keys.

It could be a problem with the BB ID services on the other side but I have no experience with that so can't say what the next step would be. Hopefully someone who has will chip in with a suggestion, sorry about that.

If you've been helped click on Like Button, if you've been saved buy the app. Smiley Happy

Developer of stokLocker, Sympatico and Super Sentences.
Contributor
Posts: 26
Registered: ‎04-29-2014
My Device: z10
My Carrier: Go Conquer

Re: BBM on Z10

Thank You For Your Help.

 

Regards

 

Paul.

Forums Veteran I
Posts: 1,772
Registered: ‎11-01-2013
My Device: Z30, Z10 (10.3.2.2876), 9860 (7.1), Samsung S4
My Carrier: Indosat

Re: BBM on Z10

Let me try to help. Register your device. KB00510 How to register a BlackBerry smartphone with the wireless network

Can you use BlackBerry World, Facebook app now?


Click like.jpgto thanks those who help you • If your issue solved, mark the best post in your thread as Solution message_type_solution1.gif


Self Support: Knowledge Base & Manuals

Contributor
Posts: 26
Registered: ‎04-29-2014
My Device: z10
My Carrier: Go Conquer

Re: BBM on Z10

I have registered the device and the facebook app is working.

 

Regards & Thank You.

 

Paul. 

Posts: 94,670
Likes: 24,430
Solutions: 6,357
Registered: ‎04-01-2008
My Device: Passport • Z30 • Z10 • Torch9850 • Playbook
My Carrier: Verizon

Re: BBM on Z10

LIkewise, do you have even a GENERIC data plan on your SIM card account?

 

You must....

>> NEW! 10% discount on BlackBerry devices from ShopBlackBerry.com, including PRIV


1. If any post helps you please click the Like Button below the post(s) that helped you.
2. Please resolve your thread by marking the post "Solution?" which solved it for you!
3. Install free BlackBerry Protect today for backups of contacts and data.
4. Guide to Unlocking your BlackBerry & Unlock Codes
Join our BBM Channels (Beta)
BlackBerry Support Forums Channel
PIN: C0001B7B4   Display/Scan Bar Code
Knowledge Base Updates
PIN: C0005A9AA   Display/Scan Bar Code
Contributor
Posts: 26
Registered: ‎04-29-2014
My Device: z10
My Carrier: Go Conquer

Re: BBM on Z10

Hi There,

                I have a 5GB allowance per month, currently at 4.79 Gb

 

Paul.

Elite II
Posts: 8,978
Registered: ‎01-05-2009
My Device: BlackBerry Z30
My Carrier: Rogers

Re: BBM on Z10

For troubleshooting purposes, how about turning off your Wi-Fi and running your Mobile Network connection only. Let's see if it's perhaps just a weak Wi-Fi signal that's interfering with it. With Wi-Fi and Network Connection present, your phone will default to the Wi-Fi signal but if it's too weak, it might not connect.

 

 

Keep us up to date on your progress.  Smiley Happy


- If my response has helped you, please click "Options" beside my post and mark it as solved. Clicking the "thumbs up" icon near the bottom of my response would also be appreciated.



Contributor
Posts: 26
Registered: ‎04-29-2014
My Device: z10
My Carrier: Go Conquer

Re: BBM on Z10

The Blackberry Services icon has never worked on the sim in any location. I have the Z10 for over

6 months now.

 

regards

 

Paul.