Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.


Thank you for visiting the BlackBerry Support Community Forums.

BlackBerry will be closing the BlackBerry Support Community Forums Device Forums on April 1st (Developers, see below)

BlackBerry remains committed to providing excellent customer support to our customers. We are delighted to direct you to the CrackBerry Forums, a well-established and thorough support channel, for continued BlackBerry support. Please visit http://forums.crackberry.com or http://crackberry.com/ask. You can also continue to visit BlackBerry Support or the BlackBerry Knowledge Base for official support options available for your BlackBerry Smartphone.

"When we launched CrackBerry.com 10 years ago, we set out to make it a fun and useful destination where BlackBerry Smartphone owners could share their excitement and learn to unleash the full potential of their BlackBerry. A decade later, the CrackBerry community is as active and passionate as ever and I know our knowledgeable members and volunteers will be excited to welcome and assist more BlackBerry owners with their questions."

- Kevin Michaluk, Founder, CrackBerry.com

Developers, for more information about the BlackBerry Developer Community please review Join the Conversation on the BlackBerry Developer Community Forums found on Inside BlackBerry.


Reply
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎06-03-2013
My Device: BB Z10
My Carrier: STC

Change 4G LTE Connection?

[ Edited ]

Dear Support,

 

How can i enable $G LTE Connection in BB Z10 

 

Thanks

 

 

 

Subject Title edited to reflect new topic.

Guru I
Posts: 19,020
Registered: ‎07-29-2008
My Device: Passport, Playbook, 9320BES
My Carrier: Bouygues _ SFR

Re: Change 4G LTE Connection?

[ Edited ]

settings >> manage connections >> mobile network >> 2G & 3G & 4G




The search box on top-right of this page is your true friend, and the public Knowledge Base too:
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎06-03-2013
My Device: BB Z10
My Carrier: STC

Re: Change 4G LTE Connection?

[ Edited ]

There is no 4G
Only 2G & 3G

Regular Contributor
Posts: 80
Registered: ‎02-10-2013
My Device: Blackberry Z10
My Carrier: Fido

Re: Change 4G LTE Connection?

[ Edited ]

What country and network are you on?

New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎06-03-2013
My Device: BB Z10
My Carrier: STC

Re: Change 4G LTE Connection?

[ Edited ]

Saudi arabia - STC

Guru I
Posts: 19,020
Registered: ‎07-29-2008
My Device: Passport, Playbook, 9320BES
My Carrier: Bouygues _ SFR

Re: Change 4G LTE Connection?

[ Edited ]

hello anarja,

we need to know which kind your Z10 is, among the four kinds available today.

1 on the home screen
2 swipe down to bring the 6-icons menu
select "settings"
select About
in the top dropdown menu, select Category General
on the page, you have the Model Number.
Tell us which one it is, it must be one between the four following values:
STL100-1
STL100-2
STL100-3
STL100-4

LTE is available for -2 -3 and -4.




The search box on top-right of this page is your true friend, and the public Knowledge Base too:
Highlighted
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎05-07-2013
My Device: BlackBerry Z10
My Carrier: Vodacom

Re: Change 4G LTE Connection?

[ Edited ]

if the model is STL100-1, can one upgrde by downloading the latest software or do I have to get a other handset 

Guru I
Posts: 19,020
Registered: ‎07-29-2008
My Device: Passport, Playbook, 9320BES
My Carrier: Bouygues _ SFR

Re: Change 4G LTE Connection?

if you want a Z10 LTE you will have to get a -2 -3 -4 Z10 device. Those three models can be bought in countries that sell them. For example -3 and -4 can be bought in the USA/Canaad, and -2 can be bought in Europe.



The search box on top-right of this page is your true friend, and the public Knowledge Base too:
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎06-03-2013
My Device: BB Z10
My Carrier: STC

Re: Change 4G LTE Connection?

Thank you for your reply 

 

I have Model Number STL100-1 then i made some update then it become Dec Alpha but still there is no LTE 

 

What i have to do for fix this problem 

 

Thanks

 

Guru I
Posts: 19,020
Registered: ‎07-29-2008
My Device: Passport, Playbook, 9320BES
My Carrier: Bouygues _ SFR

Re: Change 4G LTE Connection?

Hi anarja,

1) as far as I know it is not possible to convert a Z10 into a Dev Alpha.

2) the STL100-1 does not have the LTE antenna. You will never be able to get LTE with that model, whatever OS you install on it.



The search box on top-right of this page is your true friend, and the public Knowledge Base too: