Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

Reply
Highlighted
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎04-23-2008
My Device: Not Specified

Activate BES from trial

I currently have a trial version of the BES and recently purchased the BES so now I have new license info.  Can I upgrade the BES by replacing some license data in the DB or do I have to totally reinstall and reprovision my current users that I have setup?

 

Thanks,

Chad

Forums Veteran II
Posts: 2,744
Registered: ‎04-01-2008
My Device: Bold

Re: Activate BES from trial

As long as all users are using current OS versions (4.0 or above), you can replace the trial key with the full one.  New service book data will be pushed to the HHs wirelessly and you'll continue to function as expected.
------------------------------
If you've found a solution through a post; please mark it as a solution.
If someone's was particularly helpful, give them kudo's!.


Get busy living, or get busy dying.

http://blog.port3101.org/hdawg/
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎04-23-2008
My Device: Not Specified

Re: Activate BES from trial

Thanks for the response.  You are right, I could just put in a new key.  I found that my issue was that I was trying to enter the key during the install but you cannot do that when going from a trial key to a fullly activated key.  I used the trial key again and then once the bes was up and running I went into license  management and put the new key in there.  Now it is the fully activated version.

 

Chad

Forums Veteran II
Posts: 2,744
Registered: ‎04-01-2008
My Device: Bold

Re: Activate BES from trial

cool!  glad to hear.  nice work Smiley Happy
------------------------------
If you've found a solution through a post; please mark it as a solution.
If someone's was particularly helpful, give them kudo's!.


Get busy living, or get busy dying.

http://blog.port3101.org/hdawg/
New Member
Posts: 1
Registered: ‎08-08-2008
My Device: Not Specified

Re: Activate BES from trial

Hi Andy,

 

can the same be said if we are running the Professional Software? I'm concerned about having to re-activate 20 phones now that I have new CAL's to replace the trial. 

Guru III
Posts: 32,116
Registered: ‎06-25-2008
My Device:

I'm rockin the BlackBerry PRIV, Passport, Z30, Z10, Q10, BlackBerry Mini Stereo Speaker, 64 gig PlayBook,BT Headset HS-700

My Carrier: I am on AT&T. Please edit your Personal Profile with your DEVICE TYPE, DEVICE OS and Carrier

Re: Activate BES from trial

is that same thing unless you are upgraging from PRO to BES, you have to install BES and add the key. Did this a few months ago. No worries, it keeps all the data intact if upgrading the same server and no reactivations needed. just service books are sent automatically upon upgrade.

 




Click here to Backup the data on your BlackBerry Device! It's important, and FREE!


Click "Accept as Solution" if your problem is solved. To give thanks, click thumbs up
Click to search the Knowledge Base at BTSC and click to Read The Fabulous Manuals

BESAdmin's, please make a signature with your BES environment info.


SIM Free BlackBerry Unlocking FAQ
Follow me on Twitter @knottyrope


Want to thank me? Buy my KnottyRope App here


BES 12 and BES 5.0.4 with Exchange 2010 and SQL 2012 Hyper V


Forums Veteran II
Posts: 2,744
Registered: ‎04-01-2008
My Device: Bold

Re: Activate BES from trial

^^^^ Speaks the truth.

 

Its not painful, just extremely scary ...  seems a lot harder than it is, no knottyrope?

------------------------------
If you've found a solution through a post; please mark it as a solution.
If someone's was particularly helpful, give them kudo's!.


Get busy living, or get busy dying.

http://blog.port3101.org/hdawg/