Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

Reply
Visitor
Posts: 1
Registered: ‎05-26-2014
My Device: Blackberry Bold 9900
My Carrier: KPN

Problem with Blackberry Enterprise Express 5.0.4

[ Edited ]

I have a problem with a BESX 5.0.4 server. I'm trying to connect the first device and it keeps stuck in the state "initializing". Als after a complete factory default on the BB-device. (Bold 9900).

 

In the BES admin service i see "IT Policy status" = "Applied succesfully". but "state" keeps saying "initializing". And the device keeps stuck in the same process.

 

When i run iemstest.exe with the BES mapi-profile for the user i get this output:

 

Opening Default Message Store <admin-user>

<username>: Opening message store using
        /o=<company name>/ou=Exchange Administrative Group (FYDIBOHF23SPDLT
)/cn=Recipients/cn=c81d661a98384d2f9622c84532a73303-<User>
        /o=<company name>/ou=Exchange Administrative Group (FYDIBOHF23SPDLT
)/cn=Configuration/cn=Servers/cn=f9bd10eb-8ccb-47ce-a5b0-6cdff78f5bfd@<domainname>/cn=Microsoft Private MDB
<username>: Mailbox opened successfully
<username>: Root Folder opened successfully
<username>: Folder created successfully
<username>: Test folder deleted successfully
<username>: MAPI test completed successfully
<username>: CDO Server Name: f9bd10eb-8ccb-47ce-a5b0-6cdff78f5bfd@<domainname>
<username>: CDO Mailbox DN: /o=<Company name>/ou=Exchange Administra
tive Group (FYDIBOHF23SPDLT)/cn=Recipients/cn=c81d661a98384d2f9622c84532a73303-<user>
<username>: CDO logon successful
<username>: Get default calendar folder successful
<username>: Get calendar folder name successful: 'Calendar'
<username>: CDO test completed successfully
<username>: No Send As permission for the {<domainname>\<admin-user>} account
operator.
<username>: Initializing EWS Proxy... successful
<username>: Configuring User... successful
<username>: EWS calendar find request... failed

 

I see the "Send As" gives a failed, but i'm quite sure that this must be applied right. I read that this test gives a wrong output.

 

Further more i see the EWS calender find request gives a "failed". I don't care about the calendar too much in this fase. I'd like to see a complete registration of a BB-device first, then i'll solve the calender part.

 

Versions:

Blackberry Server version : 5.0.4

MAPI/CDO version : 6.5.8309 (with the newest version 8353 i get stuck with creating the mapi-profile, it can't find the server for some odd reason).

Running on:  Server 2008 R2 SP1

Exchange server version : 2013 SP1

 

If someone has any idea what is going wrong, please let me know.


Thanks in advance!