Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

BlackBerry® Enterprise Service 10

Reply
Contributor
Posts: 10
Registered: ‎02-11-2013
My Device: z10
My Carrier: movistar

Blackberry z10 data plan roaming

good afternoon, I have a z10 currently working well in Spain, my problem is that I left the country and took two days connecting with my blackberry and my BES10 server, the problem that the operator tells me I'm consuming data not enter my plan data which worked well in Spain.
The BES10 requires a special rate that is used activesync email with BES????
With my previous BlackBerry 9300 traveling and did not have these problems.
The operator did not know that in Spain as in the Z10 is still not for sale.

Retired
Posts: 2,372
Registered: ‎07-13-2009
My Device: BlackBerry Z10 smartphone

Re: Blackberry z10 data plan roaming

Hello amunozbes10,

 

Thank you for your question.

 

It is possible that you may have a "Require manual sync while roaming " policy which is commonly enabled for Activesync.

 

See the following article for more information:

 

http://www.blackberry.com/btsc/KB33619

 

Thank you.


-FB


 


Come follow your BlackBerry Technical Team on Twitter! @BlackBerryHelp


Be sure to click Kudos! for those who have helped you.

Click "Accept as a Solution" for posts that have solved your issue(s)!


Contributor
Posts: 10
Registered: ‎02-11-2013
My Device: z10
My Carrier: movistar

Re: Blackberry z10 data plan roaming

blackberry power was mostly roaming qeu international for a fee of blackberry could work without worrying about mb used

Regular Contributor
Posts: 58
Registered: ‎02-21-2012
My Device: Blackberry Q / Playbook
My Carrier: Siminn

Re: Blackberry z10 data plan roaming

[ Edited ]

Under our cell phone plan we have unlimited blackberry email use when roaming abroad without charge.

 

is the nature of the Blackberry z connection (when using BES10) similar to the OS7 phones?

 

Or will normal roaming charges apply like is using iPhone for email access abroad.

Regular Contributor
Posts: 58
Registered: ‎02-21-2012
My Device: Blackberry Q / Playbook
My Carrier: Siminn

Re: Blackberry z10 data plan roaming

Does anyone have an answer!!

 

Will the carriers treat / charge roaming Blackberry 10's in the same way as Blackberry 7's?

Guru III
Posts: 32,200
Registered: ‎06-25-2008
My Device:

I'm rockin the BlackBerry DTEK60, Passport, Z30, Z10, Q10, BlackBerry Mini Stereo Speaker, 64 gig PlayBook,BT Headset HS-700

My Carrier: I am on AT&T. Please edit your Personal Profile with your DEVICE TYPE, DEVICE OS and Carrier

Re: Blackberry z10 data plan roaming

You should ask your carrier as they are the ones billing you

 




Click here to Backup the data on your BlackBerry Device! It's important, and FREE!


Click "Accept as Solution" if your problem is solved. To give thanks, click thumbs up
Click to search the Knowledge Base at BTSC and click to Read The Fabulous Manuals

BESAdmin's, please make a signature with your BES environment info.


SIM Free BlackBerry Unlocking FAQ
Follow me on Twitter @knottyrope


Want to thank me? Buy my KnottyRope App here


BES 12 and BES 5.0.4 with Exchange 2010 and SQL 2012 Hyper V


Highlighted
Regular Contributor
Posts: 58
Registered: ‎02-21-2012
My Device: Blackberry Q / Playbook
My Carrier: Siminn

Re: Blackberry z10 data plan roaming

[ Edited ]

My carrier is not carrying Blackberry 10 yet. Also I am not sure they are the ones to ask, as it seems to me that the Blackberry 10 handsets are unable to use the blackberry infrastructure for messaging.

 

As the blackberry infrastructure is not being used the carriers probably will be unable to offer fixed roaming rates

 

Comments anyone??