Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

BlackBerry® Enterprise Service 10

Reply
New Contributor
Posts: 3
Registered: ‎03-05-2010
My Device: 9630
My Carrier: Sprint
Accepted Solution

Need Help - Installation Woes

I am installing BES and am stuck at the beginning of the second phase, specifically the Database Information step.  Please provide some direction as to where I go to start resolving this problem. 

 

SQL SVR is on this machine expressly for BES, notthing else uses it and we installed it outside the installation tool, stand alone, as BESadmin.  

 

 SQL SVR tools can see the db, and manipulate it as BESadmin. 

 

  • Windows 2008 domain
  • O/S = Server 2003 SP3 (non exchange, non domain controller, part of the domain)
  • Exchange is remote, this is the only thing on this server
  • SQL SERVER 2005 EXPRESS SP3 is installed and functiioning
  • USER BESadmin is in the domain
  • USER BESadmin is actually owns the db installtion on this server
  • Time Server has been turned on, and time is now synched with the domain controllers

 

Error from the logs:

 

[30000] (03/05 04:32:24.164):{0x8A4} <6>Mar 05 04:32:20 server-2003  {0xDB0} 0197: (#45060) {ConnectionPool::ValidatePool}: Pool is not initialized
[30000] (03/05 04:32:24.164):{0x8A4} <6>Mar 05 04:32:20 server-2003  {0xDB0} 0198: (#40000) [PIPTOOL]: Applied dynamic SQL port values.
[30000] (03/05 04:32:24.305):{0x8A4} <5>Mar 05 04:32:24 server-2003  {0xDB0} 0199: (#30000) ADO ConnectionTimeout value = 30s
[30000] (03/05 04:32:24.305):{0x8A4} <5>Mar 05 04:32:24 server-2003  {0xDB0} 0200: (#30000) ADO ConnectionTimeout for re-initalizing the pool = 45s
[30000] (03/05 04:32:54.798):{0x8A4} <4>Mar 05 04:32:54 server-2003  {0xDB0} 0201: (#25137) {ConnectionItem::ConnectToDB} Failed to connect.  Connection string is Provider=SQLOLEDB.1;Server=SERVER-2003\SQL3BLACKBERRY;Database=BESmgmt;Network=dbmssocn;Trusted_Connection=Yes
[30000] (03/05 04:32:54.798):{0x8A4} <4>Mar 05 04:32:54 server-2003  {0xDB0} 0202: (#25000) ConnectionItem::ConnectToDB: COM Error 0x80004005 - Unspecified error - Source: "Microsoft OLE DB Provider for SQL Server" - Description "[DBNETLIB][ConnectionOpen (Connect()).]Specified SQL server not found." - Command "ConnectionItem::ConnectToDB"
[30000] (03/05 04:32:54.809):{0x8A4} <4>Mar 05 04:32:54 server-2003  {0xDB0} 0203: (#25105) Failed to authenticate connection - local machine time may be out of sync with domain controller time. Please restart Windows Time Service.
[30000] (03/05 04:32:54.809):{0x8A4} <3>Mar 05 04:32:54 server-2003  {0xDB0} 0204: (#10000) An attempt to connect the database was unsuccessful. Refer to the installation log file for more information.
[30000] (03/05 04:57:29.389):{0x8A4} <6>Mar 05 04:57:29 server-2003  {0xDB0} 0205: (#45060) {ConnectionPool::ValidatePool}: Pool is not initialized

 

New Contributor
Posts: 3
Registered: ‎03-05-2010
My Device: 9630
My Carrier: Sprint

Re: Need Help - Installation Woes

Finally figured out my problem, here was the fix;

 

  • Go to Start > Microsoft SQL Server 2005 > Configuration Tools > SQL Server Configuration Manager > SQL Server 2005 Network Configuration.
  • Select the Microsoft SQL server instance that houses the BlackBerry Configuration Database.
  • Right click on Named Pipes and select Enable.
  • Right click on TCP/IP and select Enable.
  • If you enabled a protocol in step c, restart the Microsoft SQL Services.
  • Highlighted
    Contributor
    Posts: 39
    Registered: ‎01-16-2013
    My Device: Curve
    My Carrier: Sprint

    Re: Need Help - Installation Woes

    I am having the same problem but my TCP/IP is enabled.