Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

BlackBerry® Enterprise Service 10

Reply
Highlighted
Contributor
Posts: 11
Registered: ‎05-12-2009
My Device: Not Specified
Accepted Solution

Post upgrade issue 4.1.6 to 5.0

Upgrading to version 5, I was logged in as BESadmin, everything in LDAP said confirmed and ok. It appeared that connectivity between BES and AD was correct. Upon completion of upgrade, my BESadmin account does not allow me to login, I have to use the Blackberry admin account. When I try to add the BESadmin in Administrator user gives error: The user was not found in active directory with the supplied information. What am I doing wrong?
Contributor
Posts: 11
Registered: ‎05-12-2009
My Device: Not Specified

Re: Post upgrade issue 4.1.6 to 5.0

Adding to this question:  looking at the logs, I see:BlackBerry Controller Version 5.0.0.110
[30000] (05/12 00:00:01.695):{0x1EC} [ENV] BES Service Name: BlackBerry Controller
[30000] (05/12 00:00:01.820):{0x1EC} [ENV] BlackBerry Dispatcher: E:\Program Files\Research In Motion\BlackBerry Enterprise Server\BlackBerryDispatcher.exe, Version: 5.0.0.103
[30000] (05/12 00:00:01.820):{0x1EC} [ENV] BlackBerry User Administration Service: NOT FOUND
[30000] (05/12 00:00:01.820):{0x1EC} [ENV] BlackBerry MDS Connection Service: E:\Program Files\Research In Motion\BlackBerry Enterprise Server\MDS\bin\bmds.exe, Version: 5.0.0.86
[30000] (05/12 00:00:01.820):{0x1EC} [ENV] BlackBerry Database Consistency Service: NOT FOUND
[30000] (05/12 00:00:01.898):{0x1EC} [ENV] BlackBerry Policy Service: E:\Program Files\Research In Motion\BlackBerry Enterprise Server\BlackBerryPolicyServer.exe, Version: 5.0.0.97
[30000] (05/12 00:00:01.913):{0x1EC} [ENV] BlackBerry Synchronization Service: E:\Program Files\Research In Motion\BlackBerry Enterprise Server\SyncServer\BlackBerrySyncServer.exe, Version: 5.0.0.100
[30000] (05/12 00:00:01.976):{0x1EC} [ENV] BlackBerry Router: E:\Program Files\Research In Motion\BlackBerry Enterprise Server\BypassRouter\BlackberryRouter.exe, Version: 5.0.0.103
[30000] (05/12 00:00:01.976):{0x1EC} [ENV] BlackBerry Controller: E:\Program Files\Research In Motion\BlackBerry Enterprise Server\BlackBerryController.exe, Version: 5.0.0.110
[30000] (05/12 00:00:02.054):{0x1EC} [ENV] BlackBerry Alert: E:\Program Files\Research In Motion\BlackBerry Enterprise Server\BESAlert.exe, Version: 5.0.0.94
[30000] (05/12 00:00:02.148):{0x1EC} [ENV] BlackBerry Attachment Service: E:\Program Files\Research In Motion\BlackBerry Enterprise Server\AttachServer\BBAttachServer.exe, Version: 5.0.0.46
[30480] (05/12 00:00:02.148):{0x1EC} [CFG] BES failover mode is ACTIVE

 

Is the fact that services are not found an issue?  How can I fix?  This is an active server servicing 21 users.

Forums Veteran I
Posts: 2,036
Registered: ‎12-04-2008
My Device: 8900

Re: Post upgrade issue 4.1.6 to 5.0

Man i did this like 3 times when I first set it up. You are going to end up reinstalling BES 5.0 here.
******************************************************************


If someone helped you give them kudos. Research all info!
Contributor
Posts: 11
Registered: ‎05-12-2009
My Device: Not Specified

Re: Post upgrade issue 4.1.6 to 5.0

Thanks for the response, but what am I missing here?  I reloaded the software, (which requires a reboot, taking it down from user use) and there is no difference.  Many of the options were grayed out when I was reloading.  As before, I queried, verified, etc, and LDAP says everything is good.  What is it that needs to change?
Developer
Posts: 333
Registered: ‎04-16-2008
My Device: 8900

Re: Post upgrade issue 4.1.6 to 5.0

Are you trying to login using AD authentication?

 

I had a similar issue when trying to loin using AD auth.

 

I had to set 'Use DES encryption types for this account' on the properties of the BESAdmin account in AD.

 

Fire up Active Directory Users and Computers -> Find the bes admin account and get the properties up -> Select the account tab and then tick 'Use DES encryption types for this account'.

 

Let me know if this is what your after or am I barking up the wrong tree :-)

 

R

Contributor
Posts: 11
Registered: ‎05-12-2009
My Device: Not Specified

Re: Post upgrade issue 4.1.6 to 5.0

Added this check mark in BESadmin account, replicated DCs, and still get errors.

 

1.   Error when loggin in as BESadmin, password, domain, Windows login and get this error:

     The username, password, or domain is not correct. Please correct the entry.

 

2. Log in as admin, using Blackberry Admin Service,  try to add administrator, get this error.

  • The user was not found in Active Directory with the supplied information.
  • Contributor
    Posts: 11
    Registered: ‎05-12-2009
    My Device: Not Specified

    Re: Post upgrade issue 4.1.6 to 5.0

    Looking at the logs, I still see the following errors... this, even though I have now reloaded the software twice since initial upgrade.  How do i load it so it sees this, or, where do I modify whatever needs to be modified?

     

    BlackBerry Dispatcher: E:\Program Files\Research In Motion\BlackBerry Enterprise Server\BlackBerryDispatcher.exe, Version: 5.0.0.103
    [30000] (05/12 12:18:04.984):{0x1B70} [ENV] BlackBerry User Administration Service: NOT FOUND
    [30000] (05/12 12:18:05.046):{0x1B70} [ENV] BlackBerry MDS Connection Service: E:\Program Files\Research In Motion\BlackBerry Enterprise Server\MDS\bin\bmds.exe, Version: 5.0.0.86
    [30000] (05/12 12:18:05.046):{0x1B70} [ENV] BlackBerry Database Consistency Service: NOT FOUND
    [30000] (05/12 12:18:05.984):{0x1B70} [ENV] BlackBerry Policy Service: E:\Program Files\Research In Motion\BlackBerry Enterprise Server\BlackBerryPolicyServer.exe, Version: 5.0.0.97
    [30000] (05/12 12:18:06.343):{0x1B70} [ENV] BlackBerry Synchronization Service: E:\Program Files\Research In Motion\BlackBerry Enterprise Server\SyncServer\BlackBerrySyncServer.exe, Version: 5.0.0.100
    [30000] (05/12 12:18:06.343):{0x1B70} [ENV] BlackBerry Router: E:\Program Files\Research In Motion\BlackBerry Enterprise Server\BypassRouter\BlackberryRouter.exe, Version: 5.0.0.103
    [30000] (05/12 12:18:06.531):{0x1B70} [ENV] BlackBerry Controller: E:\Program Files\Research In Motion\BlackBerry Enterprise Server\BlackBerryController.exe, Version: 5.0.0.110
    [30000] (05/12 12:18:06.640):{0x1B70} [ENV] BlackBerry Alert: E:\Program Files\Research In Motion\BlackBerry Enterprise Server\BESAlert.exe, Version: 5.0.0.94
    [30000] (05/12 12:18:06.812):{0x1B70} [ENV] BlackBerry Attachment Service: E:\Program Files\Research In Motion\BlackBerry Enterprise Server\AttachServer\BBAttachServer.exe, Version: 5.0.0.46
    [30000] (05/12 12:18:06.812):{0x1B70} [MAIN] Copyright 1997-2009 Research In Motion Limited
    [30000] (05/12 12:18:06.812):{0x1B70} [MAIN] Modification date: Mar 20 2009

    Developer
    Posts: 333
    Registered: ‎04-16-2008
    My Device: 8900

    Re: Post upgrade issue 4.1.6 to 5.0

    What do you see in E:\Program Files\Research In Motion\BlackBerry Enterprise Server\BAS\External\bin ?

     

    Is there a BAS-AS exe?

    Contributor
    Posts: 11
    Registered: ‎05-12-2009
    My Device: Not Specified

    Re: Post upgrade issue 4.1.6 to 5.0

    Yes there is, and all the Blackberry services in services.msc are running.  
    Developer
    Posts: 333
    Registered: ‎04-16-2008
    My Device: 8900

    Re: Post upgrade issue 4.1.6 to 5.0

    What do you see in the BAS logfiles when you log in?