Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

BlackBerry® Enterprise Service 10

Reply
Contributor
Posts: 32
Registered: ‎10-28-2012
My Device: Z10, PB WiFi, Bold 9900
My Carrier: A1
Accepted Solution

Work Drives - Application can't be installed by some users

Hi,

 

We've got BES10 running and a bunch of Z10s connected to it via BDS. In order for our employees to be able to access their files we published the  "Work Drives" application from Appworld.

 

My problem: Some staff members can download/install this app and it works like a charm.

 

For others however when clicking "download" in the "Work Appworld" nothing happens - the Work Drive app simply isn't installed.

 

Please note that all staff members have the same policy and all of them are running the same SW-level on the Z10 (i.e. latest).

 

So here are my questions:

 

  • Anybody else seen this problem?

  • How can I track this down? (specific error messages in logs etc.?)

  • Any known cure against it? (rebooting the smartphone doesn't help and neither does wiping the company part of the Z10 followed by a re-install)

Thanks much in advance for anc clue,

-bblacksheep

Forums Advisor I
Posts: 652
Registered: ‎05-23-2008
My Device: BB10 and WiFi PB
My Carrier: .

Re: Work Drives - Application can't be installed by some users

Maybe because of this:
http://www.blackberry.com/btsc/KB33705

Was my answer helpful? - Like it please!
Did my answer solved your request? - Mark it as solution Smiley Happy
------------------------------
Find more information about Enterprise Mobility Management at EMMAdmin.com
Contributor
Posts: 32
Registered: ‎10-28-2012
My Device: Z10, PB WiFi, Bold 9900
My Carrier: A1

Re: Work Drives - Application can't be installed by some users

Hi,

 

Well let's say "partly":

 

Not all of the staff members having that problem have had their work perimeter removed/re-added - some of them are having this problems right of the box without any prior intervention from the server-side.

 

The "additional symptoms" mentioned in the KB-article sound familiar though: "...In some cases, however, the Download button will simply dim and no further activity will take place..." - this is exactly what we're experiencing. 

 

Is there *any* known cure against this? (This is really annoying since some of our staff members can install/use work-drives without problems whatsoever while others simply can't get it running - explain this to a plain vanilla user...

 

 

Forums Advisor I
Posts: 652
Registered: ‎05-23-2008
My Device: BB10 and WiFi PB
My Carrier: .

Re: Work Drives - Application can't be installed by some users

Only way I know is mentioned in the article - completely wipe the device and try it again...
------------------------------
Find more information about Enterprise Mobility Management at EMMAdmin.com
Regular Contributor
Posts: 1,453
Registered: ‎08-29-2008
My Device: Blackberry Classic
My Carrier: Swisscom

Re: Work Drives - Application can't be installed by some users

We have exactly the same problem and it looks like the KB is correct for us. I have deleted and re-activated the work perimeter and I can't download the Work drives app. A colleague of mine could download it on a Z10 that he had completely wiped  before.

 

I really hope there is a fix for this soon.

New Contributor
Posts: 3
Registered: ‎03-21-2013
My Device: Z10, Bold 9900
My Carrier: Vodafone DE

Re: Work Drives - Application can't be installed by some users

[ Edited ]

The full security wipe did'nt work for me either :-(

 

edit:

after i also deleted the user on the server, added the user again and activated again it worked :-)