Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

BlackBerry® OS Smartphones

Reply
Highlighted
New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎08-30-2012
My Device: Torch 9810
My Carrier: Windmobile - Canada

Can't get SSL/TLS e-mail access working

Am having zero luck trying to get my wife's brand new 9810 to access a pop/imap account on a server where SSL/TLS is mandatory.

 

Background -- I'm the server admin.

I can access e-mail on the same server/domain from my 9700 Bold running OS 6 -  I can do SSL/TLS connections to e-mail just fine.

 

When I look at the server-side logs when the 9810 is attempting to connect, I see that the SSL/TLS session is not getting established - hence the username/password is never being sent to the server.

 

The 9810 is running OS 7.1.x  -  is this version of the OS buggy?

 

Looking for an e-mail wizard to help me figure this out.

 

 

 

New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎08-30-2012
My Device: Torch 9810
My Carrier: Windmobile - Canada

Re: Can't get SSL/TLS e-mail access working

More info.......

 

 

I personally use a BB9700 (OS 6) and set my SSL/TLS e-mail access up on it about 2 years ago, but I don't remember the exact steps I did to get it to work. When I go into E-mail Management on my 9700 and look at the settings for my account,
a) I log into my BB account
b) I edit my existing account and see the following settings"
..... all the correct account username/password info
..... correct login info
..... the reply-to info
..... and under Advanced options I see IMAP, port 993, Use SSL is checked, Timeout 120 seconds


On the Torch 9810 we went in to create the e-mail account on the Torch.....
a) logged into her BB account
b) filled in her username/password info -- then waited until it failed
c) then was presented with the extra prompt to 'supply my own info', which we did (username/pwd, mail server, etc...) -- and the connection failed again

There is no ability to specify that the connection must use SSL/TLS in the BB e-mail setup.....or at least none that I've seen.
I checked the server logs and found that the connection attempt were being bounced because there was no SSL/TLS connection first, so the username/pwd were never presented to the server for authentication.

Can anyone here help me with the correct voodoo to get the Torch to access her mail vai SSL/TLS?

Hall of Famer III
Posts: 57,244
Registered: ‎11-28-2008
My Device: PRIV (6.0.1/AAF518), Z10/Z30/Q10 (10.3.2.2813), Playbook (2.1.0.1526)
My Carrier: TMobile USA

Re: Can't get SSL/TLS e-mail access working

Hi and Welcome to the Community!

 

Please try this:

  • KB25266 How to enable TLS on a BlackBerry smartphone preloaded with BlackBerry Device Software 6.0 or 7.0

Also, please try integrating from the BB Browser using this url:

Also try using your carriers BIS site, from a PC/Browser

If your carrier is not listed, you may need to contact them to find their BIS site, if they have such.

 

Also, if you talk to them, they should be able to integrate the account as well. Further, if they can't help get it working, they have the power to escalate your case into RIM for enhanced support.

 

Good luck! 



Occam's Razor nearly always applies when troubleshooting technology issues!

New to the Community? Click here and also here for helpful guidance. Also please click here for additional helpful information to guide you as you proceed. I always recommend that you treat your BlackBerry like any other computing device, including using a regular backup schedule...click here for an article with instructions. If anyone has been helpful to you, please show your appreciation by clicking the button. Need a reference to BB10 OS/SR versions? Click here. Need a specific BB10 AutoLoader? Send me a private message.

...................................................... ......................................................