Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

BlackBerry® OS Smartphones

Reply
Highlighted
New Member
Posts: 1
Registered: ‎08-08-2013
My Device: none
My Carrier: airtel

Internet

Will applications like whatsapp run on blackberry curve 9360 only using wifi connection, or do you have to activate any blackberry internet services  for that? 

Hall of Famer III
Posts: 58,185
Registered: ‎11-28-2008
My Device: DTEK50 (AAH108), PRIV (AAH995), Z10/Z30/Q10 (10.3.2.2813), Playbook (2.1.0.1917)
My Carrier: TMobile USA

Re: Internet

Hi and Welcome to the Community!

Any BB-proprietary services (e.g., email, native browser, BBM, etc.) will require a proper BIS plan from your carrier, even if you only use them via WiFi. Many add-on and 3rd party apps likewise require a proper data plan, while others can be configured to truly use WiFi only and not require a data plan. The requirements are always changing, so you are best off to make a list of those specific things you desire, and then inquire about each specifically rather than asking about "applications like". If they are not a BB-developed app (there are very few of those), then you need to inquire of the app developer directly.

As for WhatsApp, I have a recollection that it requires a BIS plan, but I don't use it so can't say specifically. But, again, asking that app developer would be your best bet.

Good luck!

Occam's Razor nearly always applies when troubleshooting technology issues!

New to the Community? Click here and also here for helpful guidance. Also please click here for additional helpful information to guide you as you proceed. I always recommend that you treat your BlackBerry like any other computing device, including using a regular backup schedule...click here for an article with instructions. If anyone has been helpful to you, please show your appreciation by clicking the button. Need a reference to BB10 OS/SR versions? Click here. Need a specific BB10 AutoLoader? Send me a private message.

...................................................... ......................................................
New Contributor
Posts: 3
Registered: ‎08-18-2013
My Device: Blackberry 8330m CDMA-MEXICO4
My Carrier: yemen mobail CDMA

Re: Internet

i can`t use my blackberry8330m CDMA net
New Contributor
Posts: 3
Registered: ‎08-18-2013
My Device: Blackberry 8330m CDMA-MEXICO4
My Carrier: yemen mobail CDMA

Re: Internet

i can`t use my WIFI
New Contributor
Posts: 3
Registered: ‎08-18-2013
My Device: Blackberry 8330m CDMA-MEXICO4
My Carrier: yemen mobail CDMA

Re: Internet

what is the best program to active my WIFI?