Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

BlackBerry® OS Smartphones


Thank you for visiting the BlackBerry Support Community Forums.

BlackBerry will be closing the BlackBerry Support Community Forums Device Forums on April 1st (Developers, see below)

BlackBerry remains committed to providing excellent customer support to our customers. We are delighted to direct you to the CrackBerry Forums, a well-established and thorough support channel, for continued BlackBerry support. Please visit http://forums.crackberry.com or http://crackberry.com/ask. You can also continue to visit BlackBerry Support or the BlackBerry Knowledge Base for official support options available for your BlackBerry Smartphone.

"When we launched CrackBerry.com 10 years ago, we set out to make it a fun and useful destination where BlackBerry Smartphone owners could share their excitement and learn to unleash the full potential of their BlackBerry. A decade later, the CrackBerry community is as active and passionate as ever and I know our knowledgeable members and volunteers will be excited to welcome and assist more BlackBerry owners with their questions."

- Kevin Michaluk, Founder, CrackBerry.com

Developers, for more information about the BlackBerry Developer Community please review Join the Conversation on the BlackBerry Developer Community Forums found on Inside BlackBerry.


Reply
New Member
Posts: 1
Registered: ‎08-08-2013
My Device: none
My Carrier: airtel

Internet

Will applications like whatsapp run on blackberry curve 9360 only using wifi connection, or do you have to activate any blackberry internet services  for that? 

Hall of Famer III
Posts: 59,104
Registered: ‎11-28-2008
My Device: DTEK50 (AAI82), PRIV (AAI795), Z10/Z30/Q10 (10.3.2.2813), Playbook (2.1.0.1917)
My Carrier: TMobile USA

Re: Internet

Hi and Welcome to the Community!

Any BB-proprietary services (e.g., email, native browser, BBM, etc.) will require a proper BIS plan from your carrier, even if you only use them via WiFi. Many add-on and 3rd party apps likewise require a proper data plan, while others can be configured to truly use WiFi only and not require a data plan. The requirements are always changing, so you are best off to make a list of those specific things you desire, and then inquire about each specifically rather than asking about "applications like". If they are not a BB-developed app (there are very few of those), then you need to inquire of the app developer directly.

As for WhatsApp, I have a recollection that it requires a BIS plan, but I don't use it so can't say specifically. But, again, asking that app developer would be your best bet.

Good luck!

Occam's Razor nearly always applies when troubleshooting technology issues!

New to the Community? Click here and also here for helpful guidance. Also please click here for additional helpful information to guide you as you proceed. I always recommend that you treat your BlackBerry like any other computing device, including using a regular backup schedule...click here for an article with instructions. If anyone has been helpful to you, please show your appreciation by clicking the button. Need a reference to BB10 OS/SR versions? Click here. Need a specific BB10 AutoLoader? Send me a private message.

...................................................... ......................................................
New Contributor
Posts: 3
Registered: ‎08-18-2013
My Device: Blackberry 8330m CDMA-MEXICO4
My Carrier: yemen mobail CDMA

Re: Internet

i can`t use my blackberry8330m CDMA net
Highlighted
New Contributor
Posts: 3
Registered: ‎08-18-2013
My Device: Blackberry 8330m CDMA-MEXICO4
My Carrier: yemen mobail CDMA

Re: Internet

i can`t use my WIFI
New Contributor
Posts: 3
Registered: ‎08-18-2013
My Device: Blackberry 8330m CDMA-MEXICO4
My Carrier: yemen mobail CDMA

Re: Internet

what is the best program to active my WIFI?