Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

BlackBerry® OS Smartphones

Reply
Contributor
Posts: 12
Registered: ‎10-26-2008
My Device: Not Specified

Re: Media Sync Error with BB Bold 9000

I have version v4.6.0167 on my BlackBerry Bold.
Developer
Posts: 428
Registered: ‎09-26-2008
My Device: 9000

Re: Media Sync Error with BB Bold 9000

[ Edited ]

Hi...

 

Please try loading the appropriate handheld software from this site...

You neglected to disclose your carrier...??

At&t Link here...

Carrier Matrix here...

Message Edited by hmeister on 10-26-2008 01:56 PM

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
If successful in helping you, please give me kudos in my post.
Please mark the post that solved it for you!
Thank you!
Best Regards

hmeister
Contributor
Posts: 12
Registered: ‎10-26-2008
My Device: Not Specified

Re: Media Sync Error with BB Bold 9000

I have ePlus/BASE as carrier.

It is a T-Mobile BlackBerry without simlock.

Developer
Posts: 428
Registered: ‎09-26-2008
My Device: 9000

Re: Media Sync Error with BB Bold 9000

[ Edited ]

Ok...

 

You just need to match your OS with the OS download. Install the handheld software on your PC and you should then be able to mount your Media Card using Mass Storage. You will then see the media card as a drive letter. Make sure you have this set: OPTIONS / MEDIA CARD / AUTO ENABLE MASS STORAGE MODE WHEN CONNECTED - Yes.

 

Once this is done and you can mount the media card as a drive letter and manage it, you should be able to use the Blackberry Media Sync correctly. BTW, I don't use the Roxio as once you are able to mount your card as a drive letter, you can manage any aspect of the data except the Blackberry Media Sync. The BB Media Sync will do a nice job of letting you sync your play lists in iTunes. the rest of your data can be managed like a thumb drive.

 

Let us know how your doing and I hope this puts some closure on your issue. 

 

H.

Message Edited by hmeister on 10-26-2008 02:08 PM

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
If successful in helping you, please give me kudos in my post.
Please mark the post that solved it for you!
Thank you!
Best Regards

hmeister
Contributor
Posts: 12
Registered: ‎10-26-2008
My Device: Not Specified

Re: Media Sync Error with BB Bold 9000

What worries me is that I have no OPTION | Media Card in my BB settings.

Not in options.

Not in advanced options.

 

Best regards,

-Adrian

Developer
Posts: 428
Registered: ‎09-26-2008
My Device: 9000

Re: Media Sync Error with BB Bold 9000

Bear with me as I do not have the Bold (yet)

I think that there is on board mem on the Bold but not sure if this works with the BB Media Sync.

I also know you have the capability to use a Media Card. Now, I am wondering if the BB Media Sync will only work with the Media Card installed?

1gb cards are now only about $7 to $10.00 dollars. I just upgraded my 4gb to 8gb for $25.00 shipped from Amazon...

MicroSD Primer here...

 

H.


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
If successful in helping you, please give me kudos in my post.
Please mark the post that solved it for you!
Thank you!
Best Regards

hmeister
Contributor
Posts: 12
Registered: ‎10-26-2008
My Device: Not Specified

Re: Media Sync Error with BB Bold 9000

On my BB Bold I have a "Memory"-option (German "Arbeitsspeicher").

In this area I can set the "Mass Storage" to ""automatic".

 

Meanwhile I de-installed every BB software on my Vista PC and erased my BB.

 

How do I continue?

 

Best regards,

-Adrian

Developer
Posts: 428
Registered: ‎09-26-2008
My Device: 9000

Re: Media Sync Error with BB Bold 9000

Install 4.6 Desktop manager.

Install the Bold 9000 Handheld Software

Install BB Media Sync...

 

I would look into a MicroSD card.

 

Make sure your installing as "Administrator".

 

H.


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
If successful in helping you, please give me kudos in my post.
Please mark the post that solved it for you!
Thank you!
Best Regards

hmeister
Guru I
Posts: 19,017
Registered: ‎07-29-2008
My Device: Passport, Playbook, 9320BES
My Carrier: Bouygues _ SFR

Re: Media Sync Error with BB Bold 9000

prior to installing anything, you need you install the USB drivers for blackberry on your PC.

http://supportforums.blackberry.com/rim/board/message?board.id=BlackBerryDesktopSoftware&thread.id=3...



The search box on top-right of this page is your true friend, and the public Knowledge Base too:
New Member
Posts: 1
Registered: ‎11-07-2008
My Device: Not Specified

Re: Media Sync Error with BB Bold 9000

I had an error message that said to connect a Blackberry Device. The PIN was in the window, and it is correct. Every other application worked fine. The error window asked to retry or cancel. I opened "My computer", Blackberry Device, home, user, music, media sync and deleted everything in that folder. It worked once for me already, so there was music already in there. I think the problem was in the ".settings" folder, and it reset the next time I started up. It's working fine now.