Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

BlackBerry® OS Smartphones

New Member
Posts: 2
Registered: ‎05-11-2011
My Device: blackberry Bold 9700
My Carrier: Virgin Mobile

My bbm's are not sending.

When i send a message to someone over bbm it does nto deliver even though my service is up and running. what should i do? help please xx

Posts: 94,748
Likes: 24,446
Solutions: 6,361
Registered: ‎04-01-2008
My Device: Passport • Z30 • Z10 • Torch9850 • Playbook
My Carrier: Verizon

Re: My bbm's are not sending.


Do a simple reboot on the BlackBerry in this manner:


With the BlackBerry device POWERED ON, remove the battery for a minute, and then reinsert the battery to reboot. A reboot in this manner is prescirbed for most gltiches and operating system errors, and you will lose no data on the device doing this.


Now, try sending your BBM again.


EVEN if you've already tried this, do it again as I instructed above.

1. If any post helps you please click the Like Button below the post(s) that helped you.
2. Please resolve your thread by marking the post "Solution?" which solved it for you!
3. Install free BlackBerry Protect today for backups of contacts and data.
4. Guide to Unlocking your BlackBerry & Unlock Codes
Join our BBM Channels (Beta)
BlackBerry Support Forums Channel
PIN: C0001B7B4   Display/Scan Bar Code
Knowledge Base Updates
PIN: C0005A9AA   Display/Scan Bar Code
New Member
Posts: 2
Registered: ‎05-11-2011
My Device: blackberry Bold 9700
My Carrier: Virgin Mobile

Re: My bbm's are not sending.

i took out the battery when the power was still on and its still the same. x

New Member
Posts: 1
Registered: ‎05-11-2011
My Device: BOLD 9780
My Carrier: o2

Re: My bbm's are not sending.

Alot of my bbm contacts are having the same issue as i am and as you are.

I work for Tesco telecoms and have just rung o2. They have been recieving a high volume of calls regarding the same problem.


Mine will send messages but not show 'd' or 'r' for ages.


This appears to be a Blackberry issue rather that a carrier one. Im not even sure if Blackberry are aware of it yet.

May i also say that it isnt affecting everyone.


Anyone else shine some light on whats going on?