Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

BlackBerry® OS Smartphones

Reply
Highlighted
New Contributor
Posts: 6
Registered: ‎01-24-2012
My Device: BlackBerry 9780
My Carrier: Globacom Nigeria

Network Selection

[ Edited ]

My Blackberry 9900

Removed personal information to comply withCommunity GuidelinesandTerms and Conditions of Use.

 isn't compliant when I upgrade & downgrade to 3G or 2G respectively. It selects network itself without my instruction and it's not like I selected "3G & 2G". My network (Glo) says its not from them. What do I do?

Elite I
Posts: 6,657
Registered: ‎01-14-2009
My Device: BlackBerry Z10
My Carrier: Telus

Re: Network Selection

I'm not sure what you mean. Can you explain exactly what is happening in more detail? For example, do you lose your connection when it switches from 2G to 3G and vice versa? Or is your phone simply switching from 3G to 2G when you don't want it to?

Hopefully we can help more with more information.

If you want to thank someone for their comment, do so by clicking the Thumbs Up icon.

If your issue is resolved, don't forget to click the Solution button on the resolution!

New Contributor
Posts: 6
Registered: ‎01-24-2012
My Device: BlackBerry 9780
My Carrier: Globacom Nigeria

Re: Network Selection

Take for example, everyone can either goto 3G from 2G and vice versa on their phones just by upgrading or downgrading their selection. As for my phone, it can't do that. Each time I select 3G while it's on 2G, it doesn't respond to the selction, neither does it comply when I go for 2G when it's on 3G. The phone just selects the one it prefers by itself. Thanks for the concern. I hope I get a lasting solution to this.
Elite II
Posts: 9,321
Registered: ‎04-01-2008
My Device: Torch 9800
My Carrier: grameenphone

Re: Network Selection

This is very much possible and you should be able to dictate your phone what it should choose. Consider reinstalling/updating your device OS.

tanzim                                                                                  
If your query is resolved then please click on Accept as Solution

Click on the LIKE on the bottom right if the post deserves credit

New Contributor
Posts: 6
Registered: ‎01-24-2012
My Device: BlackBerry 9780
My Carrier: Globacom Nigeria

Re: Network Selection

I just updated my OS to 7.1 from my Network provider's 3G office. But still to no avail! Any further suggestion?
Elite I
Posts: 6,657
Registered: ‎01-14-2009
My Device: BlackBerry Z10
My Carrier: Telus

Re: Network Selection

It could be a restriction from your carrier (i.e. they may not allow you to manually switch between the networks - I know some carriers just have the 3G & 2G option). But if you do have the 2G, 3G, and 3G & 2G options available, then one thing to try is to simply start with a battery pull - while the device is on, remove the battery for 15-30 seconds, reinsert and wait for the device to reboot.

If that still doesn't work, then you may have a bit of a software glitch. What software version do you have installed on your device? You can get this info by going to Options > Device > About Device Versions. It's the number listed after v. (e.g. 6.0.0.xxx).

If you want to thank someone for their comment, do so by clicking the Thumbs Up icon.

If your issue is resolved, don't forget to click the Solution button on the resolution!

Elite II
Posts: 9,321
Registered: ‎04-01-2008
My Device: Torch 9800
My Carrier: grameenphone

Re: Network Selection

What was your previous OS version and what is your new OS version?

 

  • KB23393 How to check the model number and version of installed BlackBerry device software on a BlackBerry smartphone

tanzim                                                                                  
If your query is resolved then please click on Accept as Solution

Click on the LIKE on the bottom right if the post deserves credit

Elite I
Posts: 6,657
Registered: ‎01-14-2009
My Device: BlackBerry Z10
My Carrier: Telus

Re: Network Selection

Lol Tanzim! Beat you to it!

If you want to thank someone for their comment, do so by clicking the Thumbs Up icon.

If your issue is resolved, don't forget to click the Solution button on the resolution!

New Contributor
Posts: 6
Registered: ‎01-24-2012
My Device: BlackBerry 9780
My Carrier: Globacom Nigeria

Re: Network Selection

V 7.1.0.3442 Platform 5.1.0.276, that's my new OS version. I had to upgrade to it from the default 9900 OS (7.0) because I was experiencing this problem. Now it's still the same story!
New Contributor
Posts: 6
Registered: ‎01-24-2012
My Device: BlackBerry 9780
My Carrier: Globacom Nigeria

Re: Network Selection

Please Disregard the "Success" Report!