Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

BlackBerry® OS Smartphones


Thank you for visiting the BlackBerry Support Community Forums.

BlackBerry will be closing the BlackBerry Support Community Forums Device Forums on April 1st (Developers, see below)

BlackBerry remains committed to providing excellent customer support to our customers. We are delighted to direct you to the CrackBerry Forums, a well-established and thorough support channel, for continued BlackBerry support. Please visit http://forums.crackberry.com or http://crackberry.com/ask. You can also continue to visit BlackBerry Support or the BlackBerry Knowledge Base for official support options available for your BlackBerry Smartphone.

"When we launched CrackBerry.com 10 years ago, we set out to make it a fun and useful destination where BlackBerry Smartphone owners could share their excitement and learn to unleash the full potential of their BlackBerry. A decade later, the CrackBerry community is as active and passionate as ever and I know our knowledgeable members and volunteers will be excited to welcome and assist more BlackBerry owners with their questions."

- Kevin Michaluk, Founder, CrackBerry.com

Developers, for more information about the BlackBerry Developer Community please review Join the Conversation on the BlackBerry Developer Community Forums found on Inside BlackBerry.


Reply
Posts: 96,070
Likes: 24,627
Solutions: 6,422
Registered: ‎04-01-2008
My Device: Passport • Z30 • Z10 • Torch9850 • Playbook
My Carrier: Verizon

Re: Network - invalid on verizon bold 9930

It has been about 5-6 months now since Vodacom quit allowing CDMA network devices to work on their network. There are many many posts here about the issue.

 

I don't know why people from SA buy CDMA network BlackBerrys, or 9650/9630/8830, etc. they will not work. They should, but Vodafone will not send the Service Books required. Do not buy any Verizon or Sprint in the USA branded devices.

 

Only buy devices made specifically for GSM networks.



1. If any post helps you please click the Like Button below the post(s) that helped you.
2. Please resolve your thread by marking the post "Solution?" which solved it for you!
3. Install free BlackBerry Protect today for backups of contacts and data.
4. Guide to Unlocking your BlackBerry & Unlock Codes
Join our BBM Channels (Beta)
BlackBerry Support Forums Channel
PIN: C0001B7B4   Display/Scan Bar Code
Knowledge Base Updates
PIN: C0005A9AA   Display/Scan Bar Code
Contributor
Posts: 11
Registered: ‎12-06-2012
My Device: Bold 9930
My Carrier: Vodacom

Re: Network - invalid on verizon bold 9930

Ok wish they advised me that over there, now what do I do with my phone...
Posts: 96,070
Likes: 24,627
Solutions: 6,422
Registered: ‎04-01-2008
My Device: Passport • Z30 • Z10 • Torch9850 • Playbook
My Carrier: Verizon

Re: Network - invalid on verizon bold 9930

First, try to return it to the seller and try to get your money back.



1. If any post helps you please click the Like Button below the post(s) that helped you.
2. Please resolve your thread by marking the post "Solution?" which solved it for you!
3. Install free BlackBerry Protect today for backups of contacts and data.
4. Guide to Unlocking your BlackBerry & Unlock Codes
Join our BBM Channels (Beta)
BlackBerry Support Forums Channel
PIN: C0001B7B4   Display/Scan Bar Code
Knowledge Base Updates
PIN: C0005A9AA   Display/Scan Bar Code
Contributor
Posts: 11
Registered: ‎12-06-2012
My Device: Bold 9930
My Carrier: Vodacom

Re: Network - invalid on verizon bold 9930

Thats in USA...
Posts: 96,070
Likes: 24,627
Solutions: 6,422
Registered: ‎04-01-2008
My Device: Passport • Z30 • Z10 • Torch9850 • Playbook
My Carrier: Verizon

Re: Network - invalid on verizon bold 9930


chucky7 wrote:
Thats in USA...

Ok. I don't know where you purchased it.

 

Good luck, sorry you found out the hard way. You should also complain to Vodacom about this.



1. If any post helps you please click the Like Button below the post(s) that helped you.
2. Please resolve your thread by marking the post "Solution?" which solved it for you!
3. Install free BlackBerry Protect today for backups of contacts and data.
4. Guide to Unlocking your BlackBerry & Unlock Codes
Join our BBM Channels (Beta)
BlackBerry Support Forums Channel
PIN: C0001B7B4   Display/Scan Bar Code
Knowledge Base Updates
PIN: C0005A9AA   Display/Scan Bar Code
Retired
Posts: 4,285
Registered: ‎07-26-2010
My Device: Q10/Q5/Z10/9930/9860/9310

Re: Network - invalid on verizon bold 9930

Hey chucky7,

Sorry for the delay in replying.

 

I checked the PIN and it is not blacklisted.  Currently it shows there is no BlackBerry data plan.  I would just speak to your provider to get a BlackBerry data plan added to your SIM card and then try restart the BlackBerry.

 

Let me know if you have any more questions.

 

Cheers.

 


-ViciousFerret


 


Come follow your BlackBerry Technical Team on Twitter! @BlackBerryHelp


Be sure to click Like! for those who have helped you.

Click  Accept as Solution for posts that have solved your issue(s)!



Posts: 96,070
Likes: 24,627
Solutions: 6,422
Registered: ‎04-01-2008
My Device: Passport • Z30 • Z10 • Torch9850 • Playbook
My Carrier: Verizon

Re: Network - invalid on verizon bold 9930


ViciousFerret wrote:

 

I checked the PIN and it is not blacklisted.  Currently it shows there is no BlackBerry data plan.  I would just speak to your provider to get a BlackBerry data plan added to your SIM card and then try restart the BlackBerry.


Well that would certainly help. Chucky did say he had the BIS plan activated, but...



1. If any post helps you please click the Like Button below the post(s) that helped you.
2. Please resolve your thread by marking the post "Solution?" which solved it for you!
3. Install free BlackBerry Protect today for backups of contacts and data.
4. Guide to Unlocking your BlackBerry & Unlock Codes
Join our BBM Channels (Beta)
BlackBerry Support Forums Channel
PIN: C0001B7B4   Display/Scan Bar Code
Knowledge Base Updates
PIN: C0005A9AA   Display/Scan Bar Code
Contributor
Posts: 11
Registered: ‎12-06-2012
My Device: Bold 9930
My Carrier: Vodacom

Re: Network - invalid on verizon bold 9930

No problem thanks for your response, i definately have a data plan activated on the sim as it works fine in my torch 9800 , i belive the problem is the service books arent being sent to my phone from vodacom , do you know how i can maybe manually load them or something...
Posts: 96,070
Likes: 24,627
Solutions: 6,422
Registered: ‎04-01-2008
My Device: Passport • Z30 • Z10 • Torch9850 • Playbook
My Carrier: Verizon

Re: Network - invalid on verizon bold 9930

So you're positive on the BlackBerry Data Plan?

 

Backing up service books from the 9800 and restoring them to your 9930 using the BlackBerry loader.exe, is possible, but it's my experience you will never get all of them restored.



1. If any post helps you please click the Like Button below the post(s) that helped you.
2. Please resolve your thread by marking the post "Solution?" which solved it for you!
3. Install free BlackBerry Protect today for backups of contacts and data.
4. Guide to Unlocking your BlackBerry & Unlock Codes
Join our BBM Channels (Beta)
BlackBerry Support Forums Channel
PIN: C0001B7B4   Display/Scan Bar Code
Knowledge Base Updates
PIN: C0005A9AA   Display/Scan Bar Code