Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

BlackBerry® OS Smartphones

Reply
New Member
Posts: 3
Registered: ‎11-15-2008
My Device: Not Specified

Network time problem

I just got my Blackberry Bold yesterday....After I charged and set up all email and msn..I found out that my network time is not available....so I have to set manually....IS there anyway to fix the network time becoming available??

Please kindly suggest...

Posts: 94,236
Likes: 24,334
Solutions: 6,331
Registered: ‎04-01-2008
My Device: Passport • Z30 • Z10 • Torch9850 • Playbook
My Carrier: Verizon

Re: Network time problem

Do you have a choice of BlackBerry time in that option?
>> NEW! 10% discount on BlackBerry devices from ShopBlackBerry.com, including PRIV


1. If any post helps you please click the Like Button below the post(s) that helped you.
2. Please resolve your thread by marking the post "Solution?" which solved it for you!
3. Install free BlackBerry Protect today for backups of contacts and data.
4. Guide to Unlocking your BlackBerry & Unlock Codes
Join our BBM Channels (Beta)
BlackBerry Support Forums Channel
PIN: C0001B7B4   Display/Scan Bar Code
Knowledge Base Updates
PIN: C0005A9AA   Display/Scan Bar Code
New Member
Posts: 3
Registered: ‎11-15-2008
My Device: Not Specified

Re: Network time problem

Yesss..... I have it. I chose it already after that I clicked update time... but the network time below is still not available.........I'm not sure why?????

Posts: 94,236
Likes: 24,334
Solutions: 6,331
Registered: ‎04-01-2008
My Device: Passport • Z30 • Z10 • Torch9850 • Playbook
My Carrier: Verizon

Re: Network time problem

Network time grabs your time from your carrier network, and BlackBerry from the BlackBerry network.

 

I don't know why you wouldn't have Network time available, however. Odd.

>> NEW! 10% discount on BlackBerry devices from ShopBlackBerry.com, including PRIV


1. If any post helps you please click the Like Button below the post(s) that helped you.
2. Please resolve your thread by marking the post "Solution?" which solved it for you!
3. Install free BlackBerry Protect today for backups of contacts and data.
4. Guide to Unlocking your BlackBerry & Unlock Codes
Join our BBM Channels (Beta)
BlackBerry Support Forums Channel
PIN: C0001B7B4   Display/Scan Bar Code
Knowledge Base Updates
PIN: C0005A9AA   Display/Scan Bar Code
New Member
Posts: 3
Registered: ‎11-15-2008
My Device: Not Specified

Re: Network time problem

I checked in my Date/Time Source...There are only BlackBerry and Off....The option "Network" is missing....

I have read some suggestion which said I need to switch on and off my wireless....I did it so many times already but the Network is still missing and "Network time is still not available...." How should I deal with this proble,??

New Contributor
Posts: 7
Registered: ‎07-15-2009
My Device: Not Specified

Re: Network time problem

Solution to Bold not allowing you set network time:

 

Goto "Mobile Network" and switch down to 2G only.

Go back to "Date/Time" and you should be able to select network time.

Go back to "Mobile Network" and switch back to Auto if you wish.

Contributor
Posts: 10
Registered: ‎01-11-2012
My Device: Curve 8520
My Carrier: Vodacom Shop

Re: Network time problem

How do u make the network time available when you using a curve cause apparently It needs to be available for my application world to work


Thanks