Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

BlackBerry® OS Smartphones

Reply
Highlighted
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎05-29-2008
My Device: Not Specified
Accepted Solution

Sprint BlackBerry 8830 - how do we get in to debug mode...?

I have searched for two days everywhere and can not locate how we enter in to debug mode on the 8830.

 

I need access to the Rx Ec/lo and the SID#, currently I can only get signal strength in the home screen by pressing the ALT+NMLL (changes the graphical signal indicator to the numerical one, i.e.  -80)

 

Please, I could really use some help with this so we can diagnose the repeaters on our corporate campus.

 

Thanks,

 

J

New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎05-29-2008
My Device: Not Specified

Re: Sprint BlackBerry 8830 - how do we get in to debug mode...?

[ Edited ]

Well, to answer my own question, I have now found the answer.

Unfortunately, the 8830 and some of the other newer BlackBerrys do not make it easy to get this type of engineering information.

 

You must:

  1. Have a login/password to  https://www.blackberry.com/EngineeringScreens/ (updated 5/30/2008)
  2. On the BlackBerry pres ALT+CAP+H and leave it on this screen.
  3. Once logged in to the link on #1, you will be asked to enter your PIN#, Uptime and Zip code of where your device is.
  4. You will then receive a unlock code that is specific to this information (if you exit out of this help screen on the blackberry, the uptime number will be different thus your code will be different.)
  5. Then enter the unlock code on the BlackBerry, holding the ALT key for numbers, capitals are not necissary.
  6. This will give you access to the Trace Mode Engineering App
  7. Select "Radio Engineering" screen
  8. Select "CDMA Engineering" screen
  9. Select "Operational Info"  (2nd line ec/io, 3rd line rss)
  10. Scroll down to "Neighbor Set Details" and get 1st line Active Pilot, 2nd  through 20th will give Neighbor sites with ec/io for each.

*This code will only work for 30 days, then you will need to get a new code in the same way.

 

I hope this helps everyone!

Message Edited by mobilejray on 05-30-2008 02:12 PM
Contributor
Posts: 13
Registered: ‎04-03-2008
My Device: Curve 8330

Re: Sprint BlackBerry 8830 - how do we get in to debug mode...?

Cool but the first link isn't working anymore..

 

J

New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎05-29-2008
My Device: Not Specified

Re: Sprint BlackBerry 8830 - how do we get in to debug mode...?


shampoo wrote:

Cool but the first link isn't working anymore..

 

J


Correction:
https://www.blackberry.com/EngineeringScreens/

New Member
Posts: 1
Registered: ‎06-04-2008
My Device: Not Specified

Re: Sprint BlackBerry 8830 - how do we get in to debug mode...?

where did you get the user name and pass? and do you knwo if this will work on the BB pearl as well?

 

New Contributor
Posts: 3
Registered: ‎08-05-2008
My Device: Not Specified

Re: Sprint BlackBerry 8830 - how do we get in to debug mode...?

How do I obtain a user name and password for https://www.blackberry.com/EngineeringScreens/
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎05-29-2008
My Device: Not Specified

Re: Sprint BlackBerry 8830 - how do we get in to debug mode...?

I was able to obtain the login and password from our direct business Sprint rep who got it from her direct contact from RIM.  That's the channel I'm to request it for every 30 days.  Sorry I can't help more on that part.
New Contributor
Posts: 3
Registered: ‎08-05-2008
My Device: Not Specified

Re: Sprint BlackBerry 8830 - how do we get in to debug mode...?

Okay.

I work for Sprint in Blackberry and Treo advanced tech support.

I'll do some digging and see if I can find a login.

Thanks anyway!

:-)

New Member
Posts: 1
Registered: ‎10-08-2008
My Device: Not Specified

Re: Sprint BlackBerry 8830 - how do we get in to debug mode...?

Great!!

 

So... Do you know where can I get the BNI user guide? I have some dubts about some parameters...

 

Thanks.

New Member
Posts: 1
Registered: ‎12-01-2009
My Device: Not Specified

Re: Sprint BlackBerry 8830 - how do we get in to debug mode...?

i need code to ulock mine from sprint service cause they suck and refused to help but need my phone released from then since i paid for it so help please