Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

BlackBerry® OS Smartphones

Reply
New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎11-03-2010
My Device: Blackberry Torch
My Carrier: Bell

Wifi and 3G

Hi, I apologize if this is a repost, but I only got my phone yesterday and started browsing here today. I have a Torch, and called Bell about wifi and their answer was somewhat useless so I'm hoping for a better response here. My question is: I have wifi at home and am connected to my wireless modem through my Blackberry (this is confirmed, since I needed to enter the password). While at home, both the wifi signal strength "tree" and the 3G strength bars are highlighted at the top. I asked Bell if this is the case, when browsing or using YouTube, am I running off wifi or the 3G network? Since I have limited usage, I want to use my wifi at home. They told me I had to disconnect from the 3G network in order to only use wifi and not use up my monthly MB's. This makes no sense to me if I have to manually switch between connections and when the 3G is off, my phone is not acting as a phone. So why have both things connected if it defaults to the 3G? Or are they wrong?
Forums Veteran I
Posts: 2,077
Registered: ‎10-10-2010
My Device: Priv
My Carrier: Three UK

Re: Wifi and 3G

your blackberry should automatically use Wifi when available

Guru III
Posts: 32,190
Registered: ‎06-25-2008
My Device:

I'm rockin the BlackBerry DTEK60, Passport, Z30, Z10, Q10, BlackBerry Mini Stereo Speaker, 64 gig PlayBook,BT Headset HS-700

My Carrier: I am on AT&T. Please edit your Personal Profile with your DEVICE TYPE, DEVICE OS and Carrier

Re: Wifi and 3G

read about it here

Simplified browser selection in BlackBerry Device Software 6.0

 




Click here to Backup the data on your BlackBerry Device! It's important, and FREE!


Click "Accept as Solution" if your problem is solved. To give thanks, click thumbs up
Click to search the Knowledge Base at BTSC and click to Read The Fabulous Manuals

BESAdmin's, please make a signature with your BES environment info.


SIM Free BlackBerry Unlocking FAQ
Follow me on Twitter @knottyrope


Want to thank me? Buy my KnottyRope App here


BES 12 and BES 5.0.4 with Exchange 2010 and SQL 2012 Hyper V


New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎11-03-2010
My Device: Blackberry Torch
My Carrier: Bell

Re: Wifi and 3G

Hi,

 

Thanks...not that I really understand the article, but basically when wifi is available, it will use that?

Highlighted
Guru III
Posts: 32,190
Registered: ‎06-25-2008
My Device:

I'm rockin the BlackBerry DTEK60, Passport, Z30, Z10, Q10, BlackBerry Mini Stereo Speaker, 64 gig PlayBook,BT Headset HS-700

My Carrier: I am on AT&T. Please edit your Personal Profile with your DEVICE TYPE, DEVICE OS and Carrier

Re: Wifi and 3G

The priority is as follows:

  • Browser transport that the application programming interface (API) specifies
  • Browser transport that the BlackBerry MDS Browser Domains Wi-Fi Internet Access Path IT policy rule specifies
  • Browser transport that uses the BlackBerry Enterprise Server if the domain name does not include a period (.) or it is a private IP address
  • Direct Wi-Fi transport
  • Wi-Fi transport that uses the BlackBerry Enterprise Server
  • Browser transport that uses a USB connection to a computer
  • Wireless network transport that uses the BlackBerry Internet Service
  • Wireless network transport that uses the BlackBerry Enterprise Server
  • Browser transports based on the order in the browser configuration records

if not on BES and the app does not have a preference then skip the first 3 in the list, that will mean WiFi comes first.

 




Click here to Backup the data on your BlackBerry Device! It's important, and FREE!


Click "Accept as Solution" if your problem is solved. To give thanks, click thumbs up
Click to search the Knowledge Base at BTSC and click to Read The Fabulous Manuals

BESAdmin's, please make a signature with your BES environment info.


SIM Free BlackBerry Unlocking FAQ
Follow me on Twitter @knottyrope


Want to thank me? Buy my KnottyRope App here


BES 12 and BES 5.0.4 with Exchange 2010 and SQL 2012 Hyper V