Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

BlackBerry® OS Smartphones

Reply
Highlighted
New Member
Posts: 616
Registered: ‎04-29-2010
My Device: Z10-STL100-4
My Carrier: Verizon
Accepted Solution

black box with timer going round keeps showing up!

I keep getting black box with timer going round keeps showing up! I know how to use the memory clear app built in to my BB, I also have Boost memory, I know how to click the browser and then options tik the bottom 2 boxes plus all the rest, I've pulled battery, I also have Bejoose. This just started the last couple days. Its really frustrating to try to type something in an email or FB and have it freeze up for a minute or so. I just don't know what else I can do.
THE BITTERNESS OF POOR QUALITY, LINGERS LONG AFTER THE CHEAPNESS OF PRICE, IS SOON FORGOTTEN.
New Member
Posts: 616
Registered: ‎04-29-2010
My Device: Z10-STL100-4
My Carrier: Verizon

Re: black box with timer going round keeps showing up!

I have tried to find the BB Device Analyzer, says it installed, its in the app list,but I cannot find it? Suppose to be under options, device and under lat item but its not there. I have opened every tab and I cannot find it?
THE BITTERNESS OF POOR QUALITY, LINGERS LONG AFTER THE CHEAPNESS OF PRICE, IS SOON FORGOTTEN.
Guru III
Posts: 32,114
Registered: ‎06-25-2008
My Device:

I'm rockin the BlackBerry PRIV, Passport, Z30, Z10, Q10, BlackBerry Mini Stereo Speaker, 64 gig PlayBook,BT Headset HS-700

My Carrier: I am on AT&T. Please edit your Personal Profile with your DEVICE TYPE, DEVICE OS and Carrier

Re: black box with timer going round keeps showing up!

I have found memory bosters dont usually work, remove your last installed apps and see if it persists.

 

On device go to Options, Device, Application Management is a great way to see what your apps are doing with your CPU usage on Smartphone. Just slide top bar to CPU and see what is going on. Also touch the CPU menu to see other time variables. I found out that an app was eating away CPU cycles on mine

Disable Compression on media card? go to Options, Device, Storage

using a custom theme? try it for a day the factory default one to rule out your theme

remember the esc key closes most apps, except for GPS and some chat clients. the other apps need to use menu and then exit or close. The farthest key to the right is a home key and does not close any apps per se but will end calls.

 




Click here to Backup the data on your BlackBerry Device! It's important, and FREE!


Click "Accept as Solution" if your problem is solved. To give thanks, click thumbs up
Click to search the Knowledge Base at BTSC and click to Read The Fabulous Manuals

BESAdmin's, please make a signature with your BES environment info.


SIM Free BlackBerry Unlocking FAQ
Follow me on Twitter @knottyrope


Want to thank me? Buy my KnottyRope App here


BES 12 and BES 5.0.4 with Exchange 2010 and SQL 2012 Hyper V


New Member
Posts: 616
Registered: ‎04-29-2010
My Device: Z10-STL100-4
My Carrier: Verizon

Re: black box with timer going round keeps showing up!

I did that it was whatsup app. I am pretty sure this memory problem started with the whatsup app. I know it was the reson all my contacts got removed. But why I cannot get the device analyzer to show in the list. It is in the installed list but not the list to activate. Shows it was installed on Nov.29, last used never.
THE BITTERNESS OF POOR QUALITY, LINGERS LONG AFTER THE CHEAPNESS OF PRICE, IS SOON FORGOTTEN.
Guru III
Posts: 32,114
Registered: ‎06-25-2008
My Device:

I'm rockin the BlackBerry PRIV, Passport, Z30, Z10, Q10, BlackBerry Mini Stereo Speaker, 64 gig PlayBook,BT Headset HS-700

My Carrier: I am on AT&T. Please edit your Personal Profile with your DEVICE TYPE, DEVICE OS and Carrier

Re: black box with timer going round keeps showing up!

Go to your Options menu and press this.
ALT + BBDA

 




Click here to Backup the data on your BlackBerry Device! It's important, and FREE!


Click "Accept as Solution" if your problem is solved. To give thanks, click thumbs up
Click to search the Knowledge Base at BTSC and click to Read The Fabulous Manuals

BESAdmin's, please make a signature with your BES environment info.


SIM Free BlackBerry Unlocking FAQ
Follow me on Twitter @knottyrope


Want to thank me? Buy my KnottyRope App here


BES 12 and BES 5.0.4 with Exchange 2010 and SQL 2012 Hyper V


New Member
Posts: 616
Registered: ‎04-29-2010
My Device: Z10-STL100-4
My Carrier: Verizon

Re: black box with timer going round keeps showing up!

I have touch screen so what is ALT ON touch
THE BITTERNESS OF POOR QUALITY, LINGERS LONG AFTER THE CHEAPNESS OF PRICE, IS SOON FORGOTTEN.
Guru III
Posts: 32,114
Registered: ‎06-25-2008
My Device:

I'm rockin the BlackBerry PRIV, Passport, Z30, Z10, Q10, BlackBerry Mini Stereo Speaker, 64 gig PlayBook,BT Headset HS-700

My Carrier: I am on AT&T. Please edit your Personal Profile with your DEVICE TYPE, DEVICE OS and Carrier

Re: black box with timer going round keeps showing up!

goto options

press BB button to get menu and Enable keyboard

press and hold &%123 key for 3 sec

type -??5* and device analyzer will be enabled


if you mistype it at all, press esc key to home screen and try again.

 




Click here to Backup the data on your BlackBerry Device! It's important, and FREE!


Click "Accept as Solution" if your problem is solved. To give thanks, click thumbs up
Click to search the Knowledge Base at BTSC and click to Read The Fabulous Manuals

BESAdmin's, please make a signature with your BES environment info.


SIM Free BlackBerry Unlocking FAQ
Follow me on Twitter @knottyrope


Want to thank me? Buy my KnottyRope App here


BES 12 and BES 5.0.4 with Exchange 2010 and SQL 2012 Hyper V


New Member
Posts: 616
Registered: ‎04-29-2010
My Device: Z10-STL100-4
My Carrier: Verizon

Re: black box with timer going round keeps showing up!

Thanks so much. That was the problem. Apparently after my last OS update it didn't auto activate. Still have the memory timer showing when typing or even scrolling in FB.
THE BITTERNESS OF POOR QUALITY, LINGERS LONG AFTER THE CHEAPNESS OF PRICE, IS SOON FORGOTTEN.
Guru III
Posts: 32,114
Registered: ‎06-25-2008
My Device:

I'm rockin the BlackBerry PRIV, Passport, Z30, Z10, Q10, BlackBerry Mini Stereo Speaker, 64 gig PlayBook,BT Headset HS-700

My Carrier: I am on AT&T. Please edit your Personal Profile with your DEVICE TYPE, DEVICE OS and Carrier

Re: black box with timer going round keeps showing up!

now that you enabled it again, it might find whats causing it

 




Click here to Backup the data on your BlackBerry Device! It's important, and FREE!


Click "Accept as Solution" if your problem is solved. To give thanks, click thumbs up
Click to search the Knowledge Base at BTSC and click to Read The Fabulous Manuals

BESAdmin's, please make a signature with your BES environment info.


SIM Free BlackBerry Unlocking FAQ
Follow me on Twitter @knottyrope


Want to thank me? Buy my KnottyRope App here


BES 12 and BES 5.0.4 with Exchange 2010 and SQL 2012 Hyper V


New Member
Posts: 616
Registered: ‎04-29-2010
My Device: Z10-STL100-4
My Carrier: Verizon

Re: black box with timer going round keeps showing up!

No I went thru every setting and all was okay.
THE BITTERNESS OF POOR QUALITY, LINGERS LONG AFTER THE CHEAPNESS OF PRICE, IS SOON FORGOTTEN.