Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

BlackBerry® OS Smartphones

Reply
New Contributor
Posts: 5
Registered: ‎01-16-2013
My Device: Bold 9650
My Carrier: Verizon

handset Not Registered

Hi,

 

I am using BB Bold 9650. Whenever I go for email settings, it says "YOUR HANDSET IS NOT REGISTERED". With this message I'm not able to add nee mail ids. Please help.

Elite II
Posts: 7,974
Registered: ‎06-01-2012
My Device: Curve
My Carrier: BSNL

Re: handset Not Registered

Hi Shardendu

 

 

Welcome to BlackBerry Support Forums

 

 

Have you activated BlackBerry Data Plan on your account from your Carrier Verizon ! You need to have that in order to setup your personal email  on your device .

___________________________________________________________________________

Click " Like " if you want to Thank someone.
If Problem Resolves mark the post(s) as " Solution ", so that other can make use of it.
New Contributor
Posts: 5
Registered: ‎01-16-2013
My Device: Bold 9650
My Carrier: Verizon

Re: handset Not Registered

Hi,

 

How can I do this ? I m using Vodafone's blackberry plan and data services.

Elite II
Posts: 7,974
Registered: ‎06-01-2012
My Device: Curve
My Carrier: BSNL

Re: handset Not Registered


Shardendu wrote:

Hi,

 

How can I do this ? I m using Vodafone's blackberry plan and data services.


Hi Shardendu

 

                           Sorry but on your profile you have listed Verizon as your Carrier. If you are using a Vodafone SIM then you should have BlackBerry Data Plan also known as BIS from  Vodafone , So you mean you have that on your account ?

___________________________________________________________________________

Click " Like " if you want to Thank someone.
If Problem Resolves mark the post(s) as " Solution ", so that other can make use of it.
New Contributor
Posts: 5
Registered: ‎01-16-2013
My Device: Bold 9650
My Carrier: Verizon

Re: handset Not Registered

Am sorry for the confusion. Though I m using Vodafone SIM, I m not able to understand what role does Verizon play ? It's foreign made handset bought from Indiatimes....

 

 

Elite II
Posts: 7,974
Registered: ‎06-01-2012
My Device: Curve
My Carrier: BSNL

Re: handset Not Registered


Shardendu wrote:

Am sorry for the confusion. Though I m using Vodafone SIM, I m not able to understand what role does Verizon play ? It's foreign made handset bought from Indiatimes....

 

 


Hi Shardendu

 

                          If its Unlocked from verizon then Verizon has no role , As I asked do you have BIS from Vodafone. Because to enjoy email services we need BIS on our account.

___________________________________________________________________________

Click " Like " if you want to Thank someone.
If Problem Resolves mark the post(s) as " Solution ", so that other can make use of it.
New Contributor
Posts: 5
Registered: ‎01-16-2013
My Device: Bold 9650
My Carrier: Verizon

Re: handset Not Registered

What's BIS ? Can Verizon be contacted to unlock / register ?

Elite II
Posts: 7,974
Registered: ‎06-01-2012
My Device: Curve
My Carrier: BSNL

Re: handset Not Registered


Shardendu wrote:

What's BIS ? Can Verizon be contacted to unlock / register ?


Hi Shardendu

 

                           BIS also Known as BlackBerry Data Plan which allow us to use many BlackBerry Services like Email services , BBM etc. which you can get from your SIM provider Vodafone , But that device must be an Unlocked one ,i;e if you brought it through Indiatimes then is it an Unlocked device that you brought  ? Check this Article Unlocking your BlackBerry & Unlock Codes . If it locked to Verizon then your SIM provider cannot  register your device on there network.

 

So when you brought it what they told you is it  an unlocked device or a locked one ?  

 

___________________________________________________________________________

Click " Like " if you want to Thank someone.
If Problem Resolves mark the post(s) as " Solution ", so that other can make use of it.
Posts: 95,139
Likes: 24,498
Solutions: 6,376
Registered: ‎04-01-2008
My Device: Passport • Z30 • Z10 • Torch9850 • Playbook
My Carrier: Verizon

Re: handset Not Registered

You will need to call Vodafone and ask them to enter the MEID and PIN of your device into their database.

Many users have reported that Verizon branded devices will no longer work on Indian carriers... but you will have to ask Vodafone for this.



1. If any post helps you please click the Like Button below the post(s) that helped you.
2. Please resolve your thread by marking the post "Solution?" which solved it for you!
3. Install free BlackBerry Protect today for backups of contacts and data.
4. Guide to Unlocking your BlackBerry & Unlock Codes
Join our BBM Channels (Beta)
BlackBerry Support Forums Channel
PIN: C0001B7B4   Display/Scan Bar Code
Knowledge Base Updates
PIN: C0005A9AA   Display/Scan Bar Code
New Contributor
Posts: 5
Registered: ‎01-16-2013
My Device: Bold 9650
My Carrier: Verizon

Re: handset Not Registered

I have OS version below 5. This article is only for OS version 5 and above. What to do ?