Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

BlackBerry® PlayBook™

Reply
Highlighted
Nau
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎11-16-2012
My Device: Playbook
My Carrier: None

Experiencing lags in NFS (OS 2.1.0.1088)

Hello!

 

I noticed some time ago that some sound interruptions appeared in NFS (OS 2.1.0.1088) and probably some small lags in OS in general.
I had closed all programs, checked, restarted, checked, hard reset, checked, reinstalled NFS, checked.
And unfortunately it did not solve the issue. It is clearly noticed even on the training track.

And now I met another issue - after closure of NFS, it had not saved and restarted the campaign.

Have any one faced that problem? Have you done the security wipe? Did it help?

Thank you!

Developer
Posts: 863
Registered: ‎10-27-2010
My Device: Z30 / PlayBook 64GB
My Carrier: Virgin Mobile UK

Re: Experiencing lags in NFS (OS 2.1.0.1088)

Try deleting any email accounts that you have synced.

Alternatively turn off bluetooth and wifi while you play the game.

Follow me on Twitter1. If any post helps you please click the Like Button below the post(s) that helped you.
2. Please resolve your thread by marking the post "Solution?" which solved it for you!
Nau
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎11-16-2012
My Device: Playbook
My Carrier: None

Re: Experiencing lags in NFS (OS 2.1.0.1088)

cas118, thank you very much for the reply... But unfortunately it did not help.

 

I've done the wipe eventually. And downloaded NFS Undercover 2.3.
And even after that, there are some crisps in sound. That is pity news for me.

Maybe there are some hardware problems.

 

I recorded how it sounds, but I do not see the possibility to attach zip file to this thread.

Nau
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎11-16-2012
My Device: Playbook
My Carrier: None

Re: Experiencing lags in NFS (OS 2.1.0.1088)

[ Edited ]

I just did factory reset. And now I begin to suspect this version NFS 2.3 has bug with the sound, but people just not pay attention to that...

 

Can anyone with such os and game check the following:

1. Options-->Sound-->Music (turn the music off)

2 Options-->Sound--> SFX (increase a bit)


3. Start tutorial Options-->Play tutorial (and listen a bit how SFX sounds. is there any crisps)?

 

Thank you!

Developer
Posts: 863
Registered: ‎10-27-2010
My Device: Z30 / PlayBook 64GB
My Carrier: Virgin Mobile UK

Re: Experiencing lags in NFS (OS 2.1.0.1088)

There are certainly some 'pops' in the audio. I can't say that this happens in any other games so I can only assume that it's something to do with the latest version of NFS.

Follow me on Twitter1. If any post helps you please click the Like Button below the post(s) that helped you.
2. Please resolve your thread by marking the post "Solution?" which solved it for you!
Nau
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎11-16-2012
My Device: Playbook
My Carrier: None

Re: Experiencing lags in NFS (OS 2.1.0.1088)

Thank you for help, Cas118 !
It is clear finally...

Best wishes!