Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

BlackBerry® PlayBook™


Thank you for visiting the BlackBerry Support Community Forums.

BlackBerry will be closing the BlackBerry Support Community Forums Device Forums on April 1st (Developers, see below)

BlackBerry remains committed to providing excellent customer support to our customers. We are delighted to direct you to the CrackBerry Forums, a well-established and thorough support channel, for continued BlackBerry support. Please visit http://forums.crackberry.com or http://crackberry.com/ask. You can also continue to visit BlackBerry Support or the BlackBerry Knowledge Base for official support options available for your BlackBerry Smartphone.

"When we launched CrackBerry.com 10 years ago, we set out to make it a fun and useful destination where BlackBerry Smartphone owners could share their excitement and learn to unleash the full potential of their BlackBerry. A decade later, the CrackBerry community is as active and passionate as ever and I know our knowledgeable members and volunteers will be excited to welcome and assist more BlackBerry owners with their questions."

- Kevin Michaluk, Founder, CrackBerry.com

Developers, for more information about the BlackBerry Developer Community please review Join the Conversation on the BlackBerry Developer Community Forums found on Inside BlackBerry.


Reply
Posts: 96,070
Likes: 24,627
Solutions: 6,422
Registered: ‎04-01-2008
My Device: Passport • Z30 • Z10 • Torch9850 • Playbook
My Carrier: Verizon

Re: My new playbook keeps freezing up. Mainly on the home screen When opening or in a app.

so you are not able to complete the OS reload?

 

What state is the Playbook in right now, not working or working and freezing up?



1. If any post helps you please click the Like Button below the post(s) that helped you.
2. Please resolve your thread by marking the post "Solution?" which solved it for you!
3. Install free BlackBerry Protect today for backups of contacts and data.
4. Guide to Unlocking your BlackBerry & Unlock Codes
Join our BBM Channels (Beta)
BlackBerry Support Forums Channel
PIN: C0001B7B4   Display/Scan Bar Code
Knowledge Base Updates
PIN: C0005A9AA   Display/Scan Bar Code
New Contributor
Posts: 8
Registered: ‎04-29-2014
My Device: Black berry playbook os 7"
My Carrier: The mobile

Re: My new playbook keeps freezing up. Mainly on the home screen When opening or in a app.

[ Edited ]
 
New Contributor
Posts: 8
Registered: ‎04-29-2014
My Device: Black berry playbook os 7"
My Carrier: The mobile

Re: My new playbook keeps freezing up. Mainly on the home screen When opening or in a app.

The playbook is working and not freezing up all the time anymore.I can go in and out of apps now without a problem. It froze up twice trying to get the update 2.1.0.1917 os in. I can not complete the os download it hangs up @ 22mb of   29 mb the same spot everytime.

Posts: 96,070
Likes: 24,627
Solutions: 6,422
Registered: ‎04-01-2008
My Device: Passport • Z30 • Z10 • Torch9850 • Playbook
My Carrier: Verizon

Re: My new playbook keeps freezing up. Mainly on the home screen When opening or in a app.

Oh, ok , so you don't need to reload the OS now I suppose.



1. If any post helps you please click the Like Button below the post(s) that helped you.
2. Please resolve your thread by marking the post "Solution?" which solved it for you!
3. Install free BlackBerry Protect today for backups of contacts and data.
4. Guide to Unlocking your BlackBerry & Unlock Codes
Join our BBM Channels (Beta)
BlackBerry Support Forums Channel
PIN: C0001B7B4   Display/Scan Bar Code
Knowledge Base Updates
PIN: C0005A9AA   Display/Scan Bar Code
Highlighted
Trusted Contributor
Posts: 225
Registered: ‎04-07-2014
My Device: PlayBook 32G LTE & 4G, PlayBook 64G, Z30
My Carrier: 3 UK

Re: My new playbook keeps freezing up. Mainly on the home screen When opening or in a app.

PB responsiveness can be very dependent on having a good solid wifi connection.

 

Check that it's not your cable modem and/or wifi router repeatedly resetting or channel hopping that's causing the problem. When my ISP repeatedly tries pushing new firmware onto their cable modem for hours on end, the PB's and other wifi devices definitely struggle to deliver anything like a smooth Internet experience. Ditto if I have auto channel select enabled on the wifi router. Set a fixed uncontested channel if possible.

 

Once those devices have settled down, all returns to how it should be. Smiley Wink