Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

BlackBerry Push Development

Reply
Highlighted
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎12-20-2013
My Device: Z10
My Carrier: T-Mobile
Accepted Solution

push not working after about a month

Hi,

 

I could receive the push on the device  about a month ago. But when I try it today, I could not receive the push on the device any more.

 

On the server side, I saw this response from your push server:

 

<!DOCTYPE pap PUBLIC "-//WAPFORUM//DTD PAP 2.1//EN" "http://www.openmobilealliance.org/tech/DTD/pap_2.1.dtd"><pap><push-response push-id="pushid" sender-address="http://cp4348.pushapi.eval.blackberry.com/mss/PD_pushRequest" sender-name="RIM Push-Data Service" reply-time="2013-12-20T18:58:21Z"><response-result code="1001" desc="The request has been accepted for processing."></response-result></push-response></pap>

 

But I can't receive the push on the device.

 

Thanks.

Retired
Posts: 2,559
Registered: ‎10-16-2009
My Device: BlackBerry Z10
My Carrier: Bell

Re: push not working after about a month

Could you provide some details on what device is being used? What is the OS, model etc?

 

What language is the app written using?

Is the app running when the push is first sent?

Garett
@garettBeuk
--
Goodbye everybody!
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎12-20-2013
My Device: Z10
My Carrier: T-Mobile

Re: push not working after about a month

It is Z10 device. App is written in C.

I tried ot call with the app is in background or the app is terminated. Neither has response.

 

Retired
Posts: 2,559
Registered: ‎10-16-2009
My Device: BlackBerry Z10
My Carrier: Bell

Re: push not working after about a month

When the app is closed/terminated then the push is sent, does the app get launched into the background?

Is your app posted to BlackBerry World? If so, could you post the link?

Garett
@garettBeuk
--
Goodbye everybody!
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎12-20-2013
My Device: Z10
My Carrier: T-Mobile

Re: push not working after about a month

The push version has not released to BlackBerry World.

Yes, the app is launched in the background after it receives the push.
OK, so it seems the app does receive the push.

The app used to pop a window to display received push, I remember the only difference is I updated the device to 10.2, so I think that change may break the popup window thing.

By the way, is there a way to switch background app to front or auto-start the app and bring it to front after the app receives the push? I think this can't be done in 10.0/10.1, can we do this in 10.2? If so, is there any sample code to do this?

Thanks a lot.
Retired
Posts: 2,559
Registered: ‎10-16-2009
My Device: BlackBerry Z10
My Carrier: Bell

Re: push not working after about a month


vnet wrote:
By the way, is there a way to switch background app to front or auto-start the app and bring it to front after the app receives the push? I think this can't be done in 10.0/10.1, can we do this in 10.2? If so, is there any sample code to do this?

No, applications are not able to foreground themselves. The preferred route would be to add a notification to the Hub which the user can use to launch your application.

Garett
@garettBeuk
--
Goodbye everybody!
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎12-20-2013
My Device: Z10
My Carrier: T-Mobile

Re: push not working after about a month

thanks.