Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

BlackBerry® Q10

New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎10-09-2013
My Device: BB Q10
My Carrier: Vodafone

Blackberry can't connect to the server



New BB Q10.

Can't set up emails.

Tried advanced settings, used Microsoft Exchange Active Sync and details are correct as I am also using them with another phone.

Tried the email account validation tool. All attempts failed.

The only reason I bought a BB is because I need it for work. If emails don't work it is useless. If I don't solve this problem quikly I'll return it to the shop.


Please help quicly



New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎10-09-2013
My Device: BB Q10
My Carrier: Vodafone

Re: Blackberry can't connect to the server

problem solved!

apparently I can't connect to our server when I am also connecte to our wifi.



Posts: 94,759
Likes: 24,449
Solutions: 6,361
Registered: ‎04-01-2008
My Device: Passport • Z30 • Z10 • Torch9850 • Playbook
My Carrier: Verizon

Re: Blackberry can't connect to the server

Probably a security feature of your EAS server.

1. If any post helps you please click the Like Button below the post(s) that helped you.
2. Please resolve your thread by marking the post "Solution?" which solved it for you!
3. Install free BlackBerry Protect today for backups of contacts and data.
4. Guide to Unlocking your BlackBerry & Unlock Codes
Join our BBM Channels (Beta)
BlackBerry Support Forums Channel
PIN: C0001B7B4   Display/Scan Bar Code
Knowledge Base Updates
PIN: C0005A9AA   Display/Scan Bar Code
Guru III
Posts: 32,145
Registered: ‎06-25-2008
My Device:

I'm rockin the BlackBerry PRIV, Passport, Z30, Z10, Q10, BlackBerry Mini Stereo Speaker, 64 gig PlayBook,BT Headset HS-700

My Carrier: I am on AT&T. Please edit your Personal Profile with your DEVICE TYPE, DEVICE OS and Carrier

Re: Blackberry can't connect to the server

if your Wifi is on your LAN, then that can explain it why it could not connect.


I have a wifi in our office that is isolated from the LAN so it works las if you were at home or a wifi hotspot


Click here to Backup the data on your BlackBerry Device! It's important, and FREE!

Click "Accept as Solution" if your problem is solved. To give thanks, click thumbs up
Click to search the Knowledge Base at BTSC and click to Read The Fabulous Manuals

BESAdmin's, please make a signature with your BES environment info.

SIM Free BlackBerry Unlocking FAQ
Follow me on Twitter @knottyrope

Want to thank me? Buy my KnottyRope App here

BES 12 and BES 5.0.4 with Exchange 2010 and SQL 2012 Hyper V