Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

BlackBerry® Q10

Reply
Visitor
Posts: 1
Registered: ‎09-21-2013
My Device: Blackberry Q10 SQN100-3
My Carrier: Telenet

Q10 blackberry protect & bbm only works on wifi

I have just bought a new BB Q10 and I have a regular data plan (same dataplan i allready used for android and iphone).
I noticed i have a Blackberry icon in the top when i'm using wifi, when i'm not using wifi the icon dissapears.

It seems I can't use BB protect and BBM when i'm using the mobile network.

Allthough I can surf the internet without any problems.

I also noticed i don't get  facebook or foursquare push messages when i'm on the mobile network (unless i start the facebook/foursquare app).

grtz,
Karel

Highlighted
Posts: 94,679
Likes: 24,430
Solutions: 6,357
Registered: ‎04-01-2008
My Device: Passport • Z30 • Z10 • Torch9850 • Playbook
My Carrier: Verizon

Re: Q10 blackberry protect & bbm only works on wifi

Check with your mobile provicer Telenet and make sure you only have a routine data plan... nothing specific needed.

They might have changed your data plan to a legacy BlackBerry device BIS data plan, which won't work. Just a generic data plan.

>> NEW! 10% discount on BlackBerry devices from ShopBlackBerry.com, including PRIV


1. If any post helps you please click the Like Button below the post(s) that helped you.
2. Please resolve your thread by marking the post "Solution?" which solved it for you!
3. Install free BlackBerry Protect today for backups of contacts and data.
4. Guide to Unlocking your BlackBerry & Unlock Codes
Join our BBM Channels (Beta)
BlackBerry Support Forums Channel
PIN: C0001B7B4   Display/Scan Bar Code
Knowledge Base Updates
PIN: C0005A9AA   Display/Scan Bar Code
New Contributor
Posts: 5
Registered: ‎10-13-2013
My Device: Blackberry Z10
My Carrier: Telenet

Re: Q10 blackberry protect & bbm only works on wifi

[ Edited ]

Hi,

 

I have the same issue with Telenet.

Do you have a solution already?

 

If it doesn't work I'll make the switch to Proximus. I have already a Q5 on Proximus and everything is working.

Thanks for you answer.