Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

BlackBerry® Q10

Reply
New Contributor
Posts: 5
Registered: ‎09-04-2013
My Device: Q10
My Carrier: O2 - Germany

Q10 is loosing data connection - O2

Hello forum,

 

we have 2pcs Q10 and both devices are facing the same problem:

Both devices are losing the data connection several times per day (3g - with small "g" in display). If I activate and deactivate the flight modus, it usually works again (3G with BB symbol). This happens mainly after a subway trip or parking garage (when network connection might be interrupted). Both devices are running with German O2 (same SIM cards worked probably with iPhone and Lumia devices).

Does anyone has an idea what to do? Someone facing same issues?

 

Thanks

Contributor
Posts: 15
Registered: ‎01-12-2012
My Device: Q10 (OS 10.3.1.1565)
My Carrier: O2-Germany

Re: Q10 is loosing data connection - O2

I am faced with the same problem... (I have the same configuration) O2 send me a new SIM card, but that doesn't solve the problem!! Any other idea's?? THANKS!!
current device: BB Q10 (OS 10.3.1.1565)
former device: Bold 9780 (OS 6 - FW 6.0.0.534)
Carrier: O2-Germany
New Contributor
Posts: 5
Registered: ‎09-04-2013
My Device: Q10
My Carrier: O2 - Germany

Re: Q10 is loosing data connection - O2

Yeah, funny. Today, both devices worked without any problems....

Contributor
Posts: 15
Registered: ‎01-12-2012
My Device: Q10 (OS 10.3.1.1565)
My Carrier: O2-Germany

Re: Q10 is loosing data connection - O2

How is your mobile data configuration? "4G, 3G, 2G" or only "3G, 2G"?
Today I've changed from "4G, 3G, 2G" to "3G, 2G" because I have no LTE data plan.

Let's see...
current device: BB Q10 (OS 10.3.1.1565)
former device: Bold 9780 (OS 6 - FW 6.0.0.534)
Carrier: O2-Germany
New Contributor
Posts: 5
Registered: ‎09-04-2013
My Device: Q10
My Carrier: O2 - Germany

Re: Q10 is loosing data connection - O2

I also changed to 3G - 2G te day before yesterday. Maybe thats it. Let's keep us updated...

New Contributor
Posts: 5
Registered: ‎09-04-2013
My Device: Q10
My Carrier: O2 - Germany

Re: Q10 is loosing data connection - O2

the last days we had no problems......

Contributor
Posts: 15
Registered: ‎01-12-2012
My Device: Q10 (OS 10.3.1.1565)
My Carrier: O2-Germany

Re: Q10 is loosing data connection - O2

Yesterday I travelled from Stuttgart to Essen via ICE. No Problems in spite of serveral tunnels!!
Let's continue that investigation...
current device: BB Q10 (OS 10.3.1.1565)
former device: Bold 9780 (OS 6 - FW 6.0.0.534)
Carrier: O2-Germany
New Contributor
Posts: 5
Registered: ‎09-04-2013
My Device: Q10
My Carrier: O2 - Germany

Re: Q10 is loosing data connection - O2

Still no problems any more... Both Q10 operating....

Contributor
Posts: 15
Registered: ‎01-12-2012
My Device: Q10 (OS 10.3.1.1565)
My Carrier: O2-Germany

Re: Q10 is loosing data connection - O2

My Q10 works without problems too...
current device: BB Q10 (OS 10.3.1.1565)
former device: Bold 9780 (OS 6 - FW 6.0.0.534)
Carrier: O2-Germany
Contributor
Posts: 33
Registered: ‎09-16-2013
My Device: q10
My Carrier: airtel

Re: Q10 is loosing data connection - O2

talk to the wireless service provider. It is not phone related problem.

I solved it a few hours ago talking to the wireless service provider, who had switched off the net access.