Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

BlackBerry® World™ Development

Reply
Developer
Posts: 889
Registered: ‎08-31-2009
My Device: 9530, 9630, 9800, 8530, 9900, 9810, 9930, PlayBook, Dev Alpha
My Carrier: Verizon

Is a simulator for the Z3 available yet?

I got an email from BlackBerry asking to approve my apps for the Z3, but I would feel better if I actually had a chance to test them first.

 

So do we have a simulator? Or does anyone at BlackBerry want to send me a device?


Read my thoughts on BlackBerry Development at news.ebscer.com
Developer
Posts: 71
Registered: ‎02-06-2013
My Device: 9900
My Carrier: Rogers

Re: Is a simulator for the Z3 available yet?

I'd also like to know this, and I'd like someone to confirm the screen resolution of the device. I've seen rumours of it being a different resolution than the Z30 or Z10.

 

Is there an SDK update coming soon that will include the Z3?

Developer
Posts: 6,152
Registered: ‎07-05-2012
My Device: Playbook, Dev Alpha C, Z10 LE, Z30
My Carrier: Orange

Re: Is a simulator for the Z3 available yet?

Most sites are reporting the spec for the screen as 540 x 960 pixels.

 

I'm sure the simulator will support this soon.


If you've been helped click on Like Button, if you've been saved buy the app. Smiley Happy

Developer of stokLocker, Sympatico and Super Sentences.
Developer
Posts: 6,152
Registered: ‎07-05-2012
My Device: Playbook, Dev Alpha C, Z10 LE, Z30
My Carrier: Orange

Re: Is a simulator for the Z3 available yet?

In fact the 2141 simulator is now available, I'm in the process of downloading it, it's possible support for the Z3 is already there.


If you've been helped click on Like Button, if you've been saved buy the app. Smiley Happy

Developer of stokLocker, Sympatico and Super Sentences.
Developer
Posts: 889
Registered: ‎08-31-2009
My Device: 9530, 9630, 9800, 8530, 9900, 9810, 9930, PlayBook, Dev Alpha
My Carrier: Verizon

Re: Is a simulator for the Z3 available yet?

Rumors on CrackBerry are a poor substitue for a simulator...


Read my thoughts on BlackBerry Development at news.ebscer.com
Developer
Posts: 71
Registered: ‎02-06-2013
My Device: 9900
My Carrier: Rogers

Re: Is a simulator for the Z3 available yet?

Indeed they are, unfortunately we tend to learn more from rumours than from official releases sometimes.

 

The silence on this is a bit...unnerving though.

Developer
Posts: 6,152
Registered: ‎07-05-2012
My Device: Playbook, Dev Alpha C, Z10 LE, Z30
My Carrier: Orange

Re: Is a simulator for the Z3 available yet?

I'm not sure it's silence just that this phone is intended for a different market, looking around, the marketing pages are all for Indonesia.
The fact that the update to apps is an automatic one also lends itself to the conclusion that the phone won't differ radically.

The spec posted above may also have been wrong (you know how bloggers are, they are not known for checking their facts before posting any new tidbit of news)...

http://n4bb.com/blackberry-z3-feature-720p-display/

Indonesia is not a big market for me looking at my downloads, maybe (hopefully) that will change with this new phone.

If you've been helped click on Like Button, if you've been saved buy the app. Smiley Happy

Developer of stokLocker, Sympatico and Super Sentences.
Developer
Posts: 6,152
Registered: ‎07-05-2012
My Device: Playbook, Dev Alpha C, Z10 LE, Z30
My Carrier: Orange

Re: Is a simulator for the Z3 available yet?

If this is true then it explains why there is no new simulator display size option.

If you've been helped click on Like Button, if you've been saved buy the app. Smiley Happy

Developer of stokLocker, Sympatico and Super Sentences.
Developer
Posts: 71
Registered: ‎02-06-2013
My Device: 9900
My Carrier: Rogers

Re: Is a simulator for the Z3 available yet?

[ Edited ]

There are other plausible reasons as well, they may be scaling the apps down to the lower resolution for instance. Wouldn't be the first time a device reported an effective resolution rather than an actual one. But hopefully the screen is 720p, I'd rather not support a 4th screen resolution.

Developer
Posts: 6,152
Registered: ‎07-05-2012
My Device: Playbook, Dev Alpha C, Z10 LE, Z30
My Carrier: Orange

Re: Is a simulator for the Z3 available yet?

@mikefromcanada I agree although these days at some point it's inevitable, just look at Android.

Looking forward to that 4K Screen in the Z50. ;-)

If you've been helped click on Like Button, if you've been saved buy the app. Smiley Happy

Developer of stokLocker, Sympatico and Super Sentences.