Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

BlackBerry® Z10

Reply
Contributor
Posts: 36
Registered: ‎02-06-2013
My Device: Z10
My Carrier: Telus
Accepted Solution

Incorrect User Agent

 

When I use my Z10 to go to a website, I get the incorrect User Agent.

 

I get the following :

Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/537.1 (KHTML, like Gecko) Chrome/21.0.1180.75 Safari/537.1

 

I get the same results using my cell network and wifi.

 

here is the site I am using to test  :

 

http://whatsmyuseragent.com/

 

the Developer Blog reports that it should return something like :

Mozilla/5.0 (BB10; <Device Model>) AppleWebKit/<WebKit Version> (KHTML, like Gecko) Version/<BB Version #> Mobile Safari/<WebKit Version>

 

http://devblog.blackberry.com/2012/08/blackberry-10-user-agent-string/

 

Developer
Posts: 6,473
Registered: ‎12-08-2010
My Device: PlayBook, Z10
My Carrier: none

Re: Incorrect User Agent

You have enabled "Desktop mode" in the browser.

To disable it and restore the Z10's own user agent, tap on the overflow menu (three dots, lower right) and go into Settings, then pick the Developer Tools page and turn off Desktop Mode there.

Peter Hansen -- (BB10 and dev-related blog posts at http://peterhansen.ca.)
Author of White Noise and Battery Guru for BB10 and for PlayBook | Get more from your battery!
Contributor
Posts: 36
Registered: ‎02-06-2013
My Device: Z10
My Carrier: Telus

Re: Incorrect User Agent

Thanks !  That was the issue.
peter9477 wrote:
You have enabled "Desktop mode" in the browser.

To disable it and restore the Z10's own user agent, tap on the overflow menu (three dots, lower right) and go into Settings, then pick the Developer Tools page and turn off Desktop Mode there.