Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

BlackBerry® Z10

Reply
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎10-31-2013
My Device: Z10
My Carrier: Fonic

Z10 Set up of caldav on a Synology box fails - help needed!

Hi,

has anyone here managed to successfully set up a caldav calendar on a Synology box with Z10?

I have created a new calendar on the synobox (DS212+).
Accessing the calendar from Thunderbird (https://<ip_of_synobox>:5006/Calender/Cal)
works flawlessly. Creating, deleting entries, synch etc. work perfectly.

However when trying to set up the CalDav connection on the Z10 with the same URL and the same credentials, I always receive an error message that the authentication failed with the provided credentials.
I get a warning before that the connection is not trustworthy, which is ok, as the synobox does not have a regular certificate. From this warning I conclude that the Z10 actually calls the URL, however fails to authenticate.

Here is what I have tried so far:
- entry with and without email address
- entry of the URL with and without http(s) and the respective default ports (5005/5006)
- currently trying with the internal ip of the synobox. Once this works portforwarding should enable external access

Noting that the access works with Thunderbird without any issues, I am really wondering what is wrong with the Z10 setup here.

 

@Blackberry Support: Is this a software error???

I would be very thankful for any advice!!!

mismo

Highlighted
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎10-31-2013
My Device: Z10
My Carrier: Fonic

Re: Z10 Set up of caldav on a Synology box fails - help needed!

Just tried with different Android devices now, which all work fine, sync etc.

 

Pretty annoying that this does not work with the Z10!!

 

Also is there some direct support of Blackberry which can be contacted? Searched through all the website, but could not find any email contact etc. where issues like this can be reported.

 

New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎10-31-2013
My Device: Z10
My Carrier: Fonic

Re: Z10 Set up of caldav on a Synology box fails - help needed!

Updated my Z10 to 10.2.1.537 hoping that the caldav works now.

 

Guess what, error message is still the same.

Blackberry, please hire a decent developer to finish the stupid caldav issue!!!

New Member
Posts: 1
Registered: ‎03-25-2013
My Device: Z 10
My Carrier: AT&T

Re: Z10 Set up of caldav on a Synology box fails - help needed!

As mentioned 10.2.1 doesn't fix it.

Does anyone have this working?

 

I spoke to BB and they told me it would work with an enterprise account.