Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Java Development


Thank you for visiting the BlackBerry Support Community Forums.

BlackBerry will be closing the BlackBerry Support Community Forums Device Forums on April 1st (Developers, see below)

BlackBerry remains committed to providing excellent customer support to our customers. We are delighted to direct you to the CrackBerry Forums, a well-established and thorough support channel, for continued BlackBerry support. Please visit http://forums.crackberry.com or http://crackberry.com/ask. You can also continue to visit BlackBerry Support or the BlackBerry Knowledge Base for official support options available for your BlackBerry Smartphone.

"When we launched CrackBerry.com 10 years ago, we set out to make it a fun and useful destination where BlackBerry Smartphone owners could share their excitement and learn to unleash the full potential of their BlackBerry. A decade later, the CrackBerry community is as active and passionate as ever and I know our knowledgeable members and volunteers will be excited to welcome and assist more BlackBerry owners with their questions."

- Kevin Michaluk, Founder, CrackBerry.com

Developers, for more information about the BlackBerry Developer Community please review Join the Conversation on the BlackBerry Developer Community Forums found on Inside BlackBerry.


Reply
BlackBerry Development Advisor
Posts: 15,887
Registered: ‎07-09-2008
My Device: BlackBerry PRIV
My Carrier: Bell

Bad DNS Address

Quote from the previous forum:


manupeco

Posts: 4
Registered: Jul, 2007

Bad DNS Address
Posted: Jul 31, 2008 7:19 AM
 
Hi,
My application perform a connection test opening a direct tcp connection to our server and I get a positive respone, the connection is correctly open. After that I close the connection and the user can insert some data and send again to the server.

At this point I open another connection like the previous one but in this case I get often a "IOException: Bad DNS Address".

My TCP settings are ok.

Sometimes restarting the application the connection is ok. Other times we to turn the network off and turn it on again and try to connect again or in the worst case we have to take the battery off and perform a hard reset.

Does anyone have any idea to solve this or it is a blackberry devices problem?

Thanks

Regards,
Emanuele Pecorari

 


fpotter

Posts: 29
From: Mountain View, CA
Registered: Feb, 2008

Re: Bad DNS Address
Posted: Jul 31, 2008 4:46 PM
 
Which network are you on? I've seen this exception occur on AT&T devices. RIM said it was due to an issue with AT&T's DNS server. I actually thought the issue had disappeared, because I haven't seen it myself in a few weeks.

Unfortunately, I don't think there's a fix...

 

manupeco

Posts: 4
Registered: Jul, 2007

Re: Bad DNS Address
Posted: Aug 1, 2008 4:54 AM
 
Hi,
I'm using a Vodafone Netherlands Sim Card. Sould I check directly with the operator or with RIM?

Thanks
Emanuele Pecorari
My Linkedin profile: http://www.linkedin.com/in/emanuelepecorari
My Blog: http://j2mesoccer.splinder.com

Please contact your carrier in regards to this issue.
Mark Sohm
BlackBerry Development Advisor

Please refrain from posting new questions in solved threads.
Problem solved? Click the Accept As Solution button.
Highlighted
Developer
Posts: 120
Registered: ‎07-16-2008
My Device: 9000

Re: Bad DNS Address

When you get this error on AT&T you can usually make the same http request again (immediately) and it will work.  We have not had people complain with this problem since we added this logic.
Kurt Zettel | Chief Architect | Metova
www.metova.com