Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Java Development

Reply
Highlighted
Developer
Posts: 25
Registered: ‎01-29-2009
My Device: Curve 8330
Accepted Solution

Blackberry Signature Tool + Multiple .cod

Hi,

 

For some reason when I try to sign my project .cod file the signature tool creates a second instance of my project for it to sign.

 

I tried to create a new project and move my files - but no luck.

 

it looks something like:

 

Proj.cod Not Signed Required RRT

Proj.cod  Not Signed Required  RBB

Proj.cod Not Signed  Optional RCR

Proj-1.cod Not Signed Required RRT     <----????

Proj-1.cod  Not Signed Required  RBB    <----???? Where did these 3 come from?

Proj-1.cod Not Signed  Optional RCR    <----????

 

Any help would be appreciated.

JDE4.5 - Eclipse

Thanks.

 

 

 

Developer
Developer
Posts: 1,123
Registered: ‎02-10-2009
My Device: 8130 / 8350 / 9530 / 9550 / 9850 / PlayBook
My Carrier: Verizon

Re: Blackberry Signature Tool + Multiple .cod

If your cod file is larger than around 64k then it splits the main cod into multiple smaller cod files with the -n extension to the filename.
Developer
Posts: 37
Registered: ‎08-02-2009
My Device: Not Specified

Re: Blackberry Signature Tool + Multiple .cod

If you change the extension of a cod file to .zip, you will see that on larger apps you have multiple cods and these files are named <primary cod name>-n, with the first file always sharing the filename with your primary cod. When you build your project again it will build a new cod. This has no impact on signing, but is important when writing your jad.

 

 

a good post about the issue is here: http://supportforums.blackberry.com/rim/board/message?board.id=java_dev&message.id=16073&query.id=22...

Mobile Enhancement Studios
Developer
Posts: 25
Registered: ‎01-29-2009
My Device: Curve 8330

Re: Blackberry Signature Tool + Multiple .cod

Thanks!!

 

Will this have any affect on OTA deployment?

 

 

Developer
Posts: 16,998
Registered: ‎07-29-2008
My Device: Z10 LE, Z30, Passport
My Carrier: O2 Germany

Re: Blackberry Signature Tool + Multiple .cod

some phones have difficulties uncompressing the zip-file. to avoid this possible error i suggest that OTA provisioning is done using the extracted cods.
unzipping the sub-cods does not influence your signing.
----------------------------------------------------------
feel free to press the like button on the right side to thank the user that helped you.
please mark posts as solved if you found a solution.
@SimonHain on twitter
Developer
Posts: 25
Registered: ‎01-29-2009
My Device: Curve 8330

Re: Blackberry Signature Tool + Multiple .cod

Thanks for clearing this up!

 

Developer
Posts: 144
Registered: ‎06-23-2009
My Device: Not Specified

Re: Blackberry Signature Tool + Multiple .cod

so how can we get it to not sign multiple times?

Developer
Posts: 3,951
Registered: ‎07-15-2008
My Device: Not Specified

Re: Blackberry Signature Tool + Multiple .cod

Once the COD is signed that is sufficient, no need to resign it until you build the new cods.

 

what is your requirement.


Use Search. "Accept Solution" If the problem is resolved.
Developer
Posts: 144
Registered: ‎06-23-2009
My Device: Not Specified

Re: Blackberry Signature Tool + Multiple .cod

[ Edited ]

are you guys saying that i can unzip the .cod and then only sign one of them and then deploy all of them and it should work?

 

Developer
Posts: 19,636
Registered: ‎07-14-2008
My Device: Not Specified

Re: Blackberry Signature Tool + Multiple .cod

I'm not sure that is correct, when I sign the cod and then extract all the siblings, I find that they are signed as required.  So sign before extracting.