Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Java Development


Thank you for visiting the BlackBerry Support Community Forums.

BlackBerry will be closing the BlackBerry Support Community Forums Device Forums on April 1st (Developers, see below)

BlackBerry remains committed to providing excellent customer support to our customers. We are delighted to direct you to the CrackBerry Forums, a well-established and thorough support channel, for continued BlackBerry support. Please visit http://forums.crackberry.com or http://crackberry.com/ask. You can also continue to visit BlackBerry Support or the BlackBerry Knowledge Base for official support options available for your BlackBerry Smartphone.

"When we launched CrackBerry.com 10 years ago, we set out to make it a fun and useful destination where BlackBerry Smartphone owners could share their excitement and learn to unleash the full potential of their BlackBerry. A decade later, the CrackBerry community is as active and passionate as ever and I know our knowledgeable members and volunteers will be excited to welcome and assist more BlackBerry owners with their questions."

- Kevin Michaluk, Founder, CrackBerry.com

Developers, for more information about the BlackBerry Developer Community please review Join the Conversation on the BlackBerry Developer Community Forums found on Inside BlackBerry.


Reply
Contributor
Posts: 20
Registered: ‎11-19-2010
My Device: Not Specified

Cellsite mode fix problems

Hello

I have a problem with the way location in Blackberry cellsite.

I have created an application to get the data through this location, but the listener never gets positions. What is the problem?

Features of interest:

Model: Pearl 9100 blakberry
OS: Blackberry OS v5.0.0.532
Service Provider: Vodafone Spain
Type device network: GSM

Instead, if I use the type of GPS tracking

myCriteria = new BlackBerryCriteria (GPSInfo.GPS_MODE_AUTONOMOUS);

No problems.

Reading several articles on the internet say the location cellsite not support GSM, is that true?

If it so, what methods Blackberry provides for a location without using GPS (without GPSInfo.GPS_MODE_AUTONOMOUS) using GSM networks?

thank you very much

Developer
Posts: 19,636
Registered: ‎07-14-2008
My Device: Not Specified

Re: Cellsite mode fix problems

Contributor
Posts: 20
Registered: ‎11-19-2010
My Device: Not Specified

Re: Cellsite mode fix problems

I've tested and I've created

BlackBerryCriteria BlackBerryCriteria bbCriteria = new ();
bbCriteria.setMode (GPSInfo.GPS_MODE_CELLSITE);

and the listener does not get positions.

however if I use

BlackBerryCriteria BlackBerryCriteria bbCriteria = new ();
bbCriteria.setMode (GPSInfo.GPS_MODE_AUTONOMOUS);

the listener gets perfectly positions.

Features of interest:

Model: Pearl 9100 blakberry
OS: Blackberry OS v5.0.0.532
Service Provider: Vodafone Spain
Device Network Type: GSM

The questions I ask are:

1. BlackBerryCriteria BlackBerryCriteria bbCriteria = new ();
bbCriteria.setMode (GPSInfo.GPS_MODE_CELLSITE);
can obtain positions with GSM devices?

2. Vodafone Spain allows GPSInfo.GPS_MODE_CELLSITE?

3. If you update the operating system to Blackberry OS 6 and used
BbCriteria BlackBerryCriteria new BlackBerryCriteria == ();
bbCriteria.setMode (LocationInfo.GEOLOCATION_MODE_CELL)
It would have the same problem?

Contributor
Posts: 20
Registered: ‎11-19-2010
My Device: Not Specified

Re: Cellsite mode fix problems

Can anyone help me with this problem?

 

Highlighted
Developer
Posts: 52
Registered: ‎11-24-2011
My Device: Bold 9930
My Carrier: Rogers

Re: Cellsite mode fix problems

The whole 'GPS thing" in Blackberry is a pain in the ...

There are literary tons of posts about it.

The latest and I'd say most educational is this one:

http://supportforums.blackberry.com/t5/Java-Development/Finding-My-Location-how-does-BB-Maps-do-it/m...

 

Developer
Posts: 54
Registered: ‎10-05-2012
My Device: blackberry curve 9300
My Carrier: Vodafone

Re: Cellsite mode fix problems

I m also facing the same problem ...  ... Is GSM not support Cellsite mode ????