Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Java Development

Reply
Developer
Posts: 69
Registered: ‎08-25-2008
My Device: Not Specified

How to get Horizontal Scroll bar while using Horizontal Field Manger?

[ Edited ]

Hi,

 

Iam new to this domain.  In my application by adding BitmapFields to the HorizontalFieldManager i have added this to MainScreen. I am able see 5 images on BB display, for 6 th i have to scroll at the end. When 6 th image is there i need to display any scrollbar other wise how user will come to know whether 6th image is there or not.

 

I am using below code

HorizontalFieldManager hfm = new HorizontalFieldManager(Manager.HORIZONTAL_SCROLL);

 

Please give your help.  Advanced Thanks.

 

Regards

Sunil.G

Message Edited by sunil_garlapati on 11-03-2008 08:19 AM
Message Edited by sunil_garlapati on 11-03-2008 12:34 PM
New Developer
Posts: 2
Registered: ‎11-03-2008
My Device: Not Specified

Re: How to get Horizontal Scroll bar while using Horizontal Field Manger?

Hi!

Did you resolved this problem? I have similar with a table, I can't be able to go to the right columns.

 

Let me know if you get some information

thanks.

Leslie.-

BlackBerry Development Advisor
Posts: 15,784
Registered: ‎07-09-2008
My Device: BlackBerry PRIV
My Carrier: Bell

Re: How to get Horizontal Scroll bar while using Horizontal Field Manger?

There are a couple of things to keep in mind that can cause an issue here.  Note that MainScreen contains a built in VerticalFieldManager, which by default will not scroll horizontally.

 

Also note that managers to not scroll to non focusable fields.  If you don't want your fields to have focus you can add focusable NullFields.  These will allow the user to scroll but won't be visible.

Mark Sohm
BlackBerry Development Advisor

Please refrain from posting new questions in solved threads.
Problem solved? Click the Accept As Solution button.
Found a bug? Report it using Issue Tracker