Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Java Development

Reply
New Developer
Posts: 5
Registered: ‎01-25-2009
My Device: Not Specified

Simulator exit and reset does not work

Experienced developer, new to BB development. I installed JDE 4.6.1 on Vista. I cannot exit or reset the simulator from the File menu, have to kill it from the Task manager. What am I missing? I can attach the JDE debugger to it and step through an app. No apparent problems with the installation. Plus it seems to repeatedly get into a mode where it is taking keystrokes (the buttons flash) but it will not change menus.

 

PS Reading this forum, I have user account control turned off. 

Developer
Developer
Posts: 319
Registered: ‎07-20-2008
My Device: Not Specified

Re: Simulator exit and reset does not work

Yeah I have the same problem on all recent simuator versions.  Vista x64.

 

I wound up creating an ant task that automatically kills fledge.exe before starting it again.

 

 

Visitor
Posts: 1
Registered: ‎01-09-2011
My Device: Not Specified

Re: Simulator exit and reset does not work

I've got the same problem.

Developer
Posts: 19,636
Registered: ‎07-14-2008
My Device: Not Specified

Re: Simulator exit and reset does not work

I'm not a x64 user, but I believe the problem of having to manually kill SImulators is a Win 7, 64 but problem.  I'm not sure x64 is a supported environment.  Please search the forum for related questions JCarty has written a really good Thread describing this and other Win 7 64 bit issues, look for that. 

Highlighted
Developer
Posts: 1,807
Registered: ‎04-28-2009
My Device: Z10 (STL100-4)-10.3.2.858, Z10 (STL100-3)-10.3.1.2576, Z30 (STA100-5)-10.3.1.2582, Passport (SQW100-1)-10.3.1.2576, PlayBook (16GB)-2.1.0.1917
My Carrier: Verizon

Re: Simulator exit and reset does not work

@peter It is supported in the most recent plugin. I have had no issues with it on Win7 x64. But I am also working with the Storm and Torch sims so I don't know if problems exist for older versions.

---Spends time in #blackberrydev on freenode (IRC)----
Three simple rules:
1. Please use the search bar before making new posts.
2. "Like" posts that you find helpful.
3. If a solution has been found for your post, mark it as solved.
--I code too much. Well, too bad.