Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Java Development

Reply
New Developer
Posts: 7
Registered: ‎11-14-2008
My Device: Not Specified

certain application not loading on 8830-verizon simulator

I am testing with an 8830-Verizon simulator with 4.2.2.x OS using the 4.3.0 JDE.

 

I have written three small applications for use on my 8830-verizon simulator. For some reason, two of them load and appear on the homescreen of the simulator, however the other does not.  There is no difference in the properties of each project and when switching simulators in my jde to use the 8130 jde, all three load and appear on the home screen of the simulator without problems.  Does anyone have any ideas as to why this would be happening?  Thanks!

 

Neil

 

Developer
Posts: 4,764
Registered: ‎07-21-2008
My Device: Not Specified

Re: certain application not loading on 8830-verizon simulator

Applications developed on the 4.3 JDE are not backward-compatible to 4.2.2.

 

You need to compile on the 4.2.1 JDE version.

 

New Developer
Posts: 7
Registered: ‎11-14-2008
My Device: Not Specified

Re: certain application not loading on 8830-verizon simulator

Okay...but then why do certain applications get installed and work from my 4.3 JDE on that blackberry, just not the one I want.  Dumb luck? :-)
Developer
Posts: 4,764
Registered: ‎07-21-2008
My Device: Not Specified

Re: certain application not loading on 8830-verizon simulator

Sometimes this works if your application does not depend on classes that are in 4.3, but not in the 4.2 runtime.

 

 

New Developer
Posts: 7
Registered: ‎11-14-2008
My Device: Not Specified

Re: certain application not loading on 8830-verizon simulator

Okay.  So here's why I'm using jde 4.3 in the first place.  4.2.1 doesn't have an 8830 simulator, yet I have an actual 8830 that has 4.2.2 on it, so...I went to 4.3 because they had an 8830 simulator.  What do I do now?
Highlighted
Developer
Posts: 4,764
Registered: ‎07-21-2008
My Device: Not Specified

Re: certain application not loading on 8830-verizon simulator

I have the same issue.

 

I do my testing on the 4.3 and do my "production build" on the 4.2.1