Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Java Development

Reply
Highlighted
Developer
Posts: 121
Registered: ‎11-29-2008
My Device: Not Specified
Accepted Solution

how to display jananese characters on BB?

Hi all,

Is there some setting on BB that will allow it to display japanese characters? I tried to display a sentence in japanese and this is what I got:

 

±??ɂ߂́A΄?̗F?l?A΄?͂тт̓?{?ꕶΚ?ŗǂ߉ݐւՁA?ǂĂՂ݂玄?̃uÉ?b?N?xÊ?[?̓?{?ꕶΚ??\Φ·?邽?߂ɍs¤±?Ƃʂł˂܂ׁBϕ¯?Ă͂ނӂ?

 

Thank you for your help,

 

 

Developer
Posts: 5,339
Registered: ‎09-20-2008
My Device: ***
My Carrier: ***

Re: how to display jananese characters on BB?

[ Edited ]

It is not about settings - it is more about language support.

 

Does your Blackberry OS support japanese ?

 

It should be multi-language OS with japanese support.

Message Edited by tbilisoft on 12-04-2008 05:58 PM
Developer
Posts: 121
Registered: ‎11-29-2008
My Device: Not Specified

Re: how to display jananese characters on BB?

Hi,

 

I am using the simulator called Blackberry 9000 so I am not sure if it has japanese support OS or not.

 

Here is my code for your reference. I am able to display the Japanese characters if I cut and paste the string to MS Word, it shows こんにちは . However, on the BB it only showed several black squares.

 

I have a EditText field called textETextField, and my code to display is:

 

String japaneseStr = getSomeJapaneseStr();

textETextField.setText(japaneseStr);

 

It is pretty simple code so I don't know why it doesn't work?

 

 

Developer
Posts: 5,339
Registered: ‎09-20-2008
My Device: ***
My Carrier: ***

Re: how to display jananese characters on BB?

[ Edited ]

Blackberry Bold simulator supports only English language.

 

It is easy to check.

 

Open a standard blackberry email application and create a email.

 

Set cursor to the message body field, open menu and select "Switch input language"

 

Nothing will happen.

 

But on device OS with other languages support a popup appears to allow to select another language.

Message Edited by tbilisoft on 12-04-2008 06:43 PM
Developer
Posts: 121
Registered: ‎11-29-2008
My Device: Not Specified

Re: how to display jananese characters on BB?

this is good to know. thank you very much!