Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Native Development

Reply
New Developer
Posts: 5
Registered: ‎08-02-2012
My Device: BB10 Alpha Device
My Carrier: T-Mobile

BB10 Dev Alpha Simulator not connecting to WiFi

Hi,

 

I am using a WebView in my app, I've set up everything including the Internet permission. I then try to get the Simulator to connect and find my WiFi, but it is unable to find any and I am not sure what dto do. P.S. I am using the simulator at work, so I connect to the internet through a proxy if that helps.

 

Help would be most appreciated.  

Developer
Posts: 6,541
Registered: ‎10-27-2010
My Device: HTC One, PlayBook, LE Z10, DE Q10
My Carrier: Verizon

Re: BB10 Dev Alpha Simulator not connecting to WiFi

I'm certain someone with a little more knowledge about the simulator, but I dont think the simulator would be able to see the WiFi since it does not have any sensors to even begin to detect a WiFi signal. It it can (because it is emulated), then it might be a firewall issue.
Highlighted
BlackBerry Development Advisor
Posts: 118
Registered: ‎11-01-2011
My Device: N/A
My Carrier: Rogers

Re: BB10 Dev Alpha Simulator not connecting to WiFi

The simulator does not support the simulation of Wi-Fi or a cellular radio right now.  We make use of the networking interface that is provided by VMWare so we can't detect an actual Wi-Fi signal.  

 

If firewalls on your local machine are an issue you can change into bridged mode which will remove NAT that VMWare will put your VM behind.  Instructions on how to do this are below.   

 

1) Power down your VM

2) In VMWare select your VM and then click "Edit Virtual Machine Settings"

3) Select Network Adapter

4) Change from NAT to Bridge mode, which will allow the simulator to have direct access your physical network card.

5) Start the simulator again.   

Developer
Posts: 45
Registered: ‎08-29-2013
My Device: Blackberry curve-9360 and Blackberry bold-9860
My Carrier: Company

Re: BB10 Dev Alpha Simulator not connecting to WiFi

I have perform the above operation but still simulator is not getting the wifi network.
Developer
Posts: 6,152
Registered: ‎07-05-2012
My Device: Playbook, Dev Alpha C, Z10 LE, Z30
My Carrier: Orange

Re: BB10 Dev Alpha Simulator not connecting to WiFi

When you say not getting the wifi connection what do you mean?

 

Does VMware Player show an IP address?

Is this address pingable?

Is this address within the same IP range as the rest of your network?


If you've been helped click on Like Button, if you've been saved buy the app. Smiley Happy

Developer of stokLocker, Sympatico and Super Sentences.