Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Native Development

Reply
Regular Contributor
Posts: 55
Registered: ‎03-14-2012
My Device: RDJ21WW
My Carrier: none

Blackberry 10 dev alpha simulator not working

Hello,

     I have used the simulator BlackBerry10Simulator-Installer-BB10_0_06-543-Win-201208070619.exe with the VMWare VMware-player-5.0.0-812388.exe version, but its not working. so i tried with the version BlackBerry10Simulator-Installer-BB10_0_04-195-Win-201204262359.exe with the vmware VMware-player-4.0.4-744019.exe. It got booted and displayed the home screen of the simulator. But there was no response for clicking in the settings or deployment mode icon.So i cant able to know the ip address of the simulator. May i know what is the problem or can you say me the correct working version of simulator and vmware player.

 

Thanks. 

Visitor
Posts: 1
Registered: ‎11-23-2010
My Device: 9800
My Carrier: Nanjing

Re: Blackberry 10 dev alpha simulator not working

i got exactly the same problem.
In safe mode, no response for clicking in the deployment mode icon which behind the clock.so I can't connect the simulator by the QNX Momentics IDE.
who can tell me what is the problem
Retired
Posts: 138
Registered: ‎05-11-2012
My Device: Developer
My Carrier: Developer

Re: Blackberry 10 dev alpha simulator not working

This might be a silly point (if so please forgive me, its just an idea) but are you clicking once to change focus to the VM then clicking the Development Mode icon for a second time.

 

netding - not sure why you are in safe mode. Do you have a problem with the normal mode?

 

just trying to get a handle on the problems you are seeing - we have not seen these problems here.

 

Graham

Regular Contributor
Posts: 55
Registered: ‎03-14-2012
My Device: RDJ21WW
My Carrier: none

Re: Blackberry 10 dev alpha simulator not working

    Thanks for your reply. I have worked only in the normal mode. Is it working properly in the version BlackBerry10Simulator-Installer-BB10_0_04-195-Win-201204262359.exe with the vmware VMware-player-4.0.4-744019.exe ?

Highlighted
Retired
Posts: 138
Registered: ‎05-11-2012
My Device: Developer
My Carrier: Developer

Re: Blackberry 10 dev alpha simulator not working

Not aware of any problems with this version - only thing I can suggest is to make sure you have the latest version from the website. Perhaps uninstalling and re installing might correct your issues.

 

Graham