Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Native Development


Thank you for visiting the BlackBerry Support Community Forums.

BlackBerry will be closing the BlackBerry Support Community Forums Device Forums on April 1st (Developers, see below)

BlackBerry remains committed to providing excellent customer support to our customers. We are delighted to direct you to the CrackBerry Forums, a well-established and thorough support channel, for continued BlackBerry support. Please visit http://forums.crackberry.com or http://crackberry.com/ask. You can also continue to visit BlackBerry Support or the BlackBerry Knowledge Base for official support options available for your BlackBerry Smartphone.

"When we launched CrackBerry.com 10 years ago, we set out to make it a fun and useful destination where BlackBerry Smartphone owners could share their excitement and learn to unleash the full potential of their BlackBerry. A decade later, the CrackBerry community is as active and passionate as ever and I know our knowledgeable members and volunteers will be excited to welcome and assist more BlackBerry owners with their questions."

- Kevin Michaluk, Founder, CrackBerry.com

Developers, for more information about the BlackBerry Developer Community please review Join the Conversation on the BlackBerry Developer Community Forums found on Inside BlackBerry.


Reply
New Developer
Posts: 104
Registered: ‎09-25-2013
My Device: BB 10
My Carrier: BB 10

English and Arabic Language Switching in Single BB 10 Cascades

I have developed a BB 10 Application where I need to provide English and Arabic Language Switching.Now App is working good in English,when the user selects Arabic Language,Total Application is need to be converted into Arabic Language. My App Contains more than 18 Qmls. each Qml has more than 10 containers.

 

If it is English, we provide containers Orientation from LeftToRight,If it is Arabic RightToLeft and Label Alignments etc.I have tried to change the Orientation based on User Selection.But I think, it is not a good method to do so.

now my App should switch b/w English and Arabic Languages.What is the best way to do it?

 

Guide me, Thanks !!!

Developer
Posts: 6,152
Registered: ‎07-05-2012
My Device: Playbook, Dev Alpha C, Z10 LE, Z30
My Carrier: Orange

Re: English and Arabic Language Switching in Single BB 10 Cascades

I would create a seperate qml sub folder for each language and then append the correct language path on the switch.

 

Have you checked out dynamic loading? This would seem to be ideal for your problem...

 

http://developer.blackberry.com/native/documentation/cascades/best_practices/dynamic_qml/

 

Using a control delegate you would be able to load the appropriate languages page while still maintaining the higher navigation pages and probably the majority of your UI structure in a single page at the top level.


If you've been helped click on Like Button, if you've been saved buy the app. Smiley Happy

Developer of stokLocker, Sympatico and Super Sentences.
New Developer
Posts: 104
Registered: ‎09-25-2013
My Device: BB 10
My Carrier: BB 10

Re: English and Arabic Language Switching in Single BB 10 Cascades

I am new to BB 10 App development, can you please post one example (hello world) that switching between English and arablc...
Thanks
Developer
Posts: 6,152
Registered: ‎07-05-2012
My Device: Playbook, Dev Alpha C, Z10 LE, Z30
My Carrier: Orange

Re: English and Arabic Language Switching in Single BB 10 Cascades

Sorry I don't have the time to write sample code I am working on my own apps at the same time as answering questions.

Many of the samples use dynamic qml and I suggest spending time downloading some of those and understanding how they work would be time well spent.

If you've been helped click on Like Button, if you've been saved buy the app. Smiley Happy

Developer of stokLocker, Sympatico and Super Sentences.
New Developer
Posts: 104
Registered: ‎09-25-2013
My Device: BB 10
My Carrier: BB 10

Re: English and Arabic Language Switching in Single BB 10 Cascades

K thanks for your Reply, however I get the way
Retired
Posts: 252
Registered: ‎08-17-2012
My Device: BlackBerry Z10 and Q10
My Carrier: Bell

Re: English and Arabic Language Switching in Single BB 10 Cascades

Hi sharath_mobile, for a webcast that touches upon the topic of internationalization, please visit the following link at timestamp 40:45: https://cgs.adobeconnect.com/_a829239487/p3qdsn8q539/?launcher=false&fcsContent=true&pbMode=normal

@SamarAbdelsayed

Did this answer your question? Please accept post as solution.
Please refrain from posting new questions in solved threads.
Found a bug? Report it using the Issue Tracker