Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Native Development

Reply
Contributor
Posts: 10
Registered: ‎11-09-2010
My Device: torch 9810
My Carrier: telcel

Error testing blackberry cascades samples

Im testing the sample apps like StarshipSettings and the StampCollection but im getting the same error "Could not load library libbb.so.1" What does that mean???
Retired
Posts: 499
Registered: ‎05-07-2012
My Device: developer
My Carrier: developer

Re: Error testing blackberry cascades samples

Quick question:

Did you download the samples in Beta1?

The samples have been updated for Beta2.

 

Stuart

Contributor
Posts: 10
Registered: ‎11-09-2010
My Device: torch 9810
My Carrier: telcel

Re: Error testing blackberry cascades samples

Im using beta2 and im testing in device and i can see the apps installed the problem is that it doesnt seem to work and when i see the console tells me that error "ldd:FATAL: Could not load library libbb.so.1"

Developer
Posts: 6,473
Registered: ‎12-08-2010
My Device: PlayBook, Z10
My Carrier: none

Re: Error testing blackberry cascades samples

scb10, what are you testing these on, including the version? My guess is you have an older/not updated Alpha or simulator in use. I believe you'll need the latest of whatever it is for libbb.so.1 to be available.

Peter Hansen -- (BB10 and dev-related blog posts at http://peterhansen.ca.)
Author of White Noise and Battery Guru for BB10 and for PlayBook | Get more from your battery!
Super Contributor
Posts: 306
Registered: ‎08-10-2010
My Device: Not Specified

Re: Error testing blackberry cascades samples

To resolve this problem you need to upgrade your dev alpha device to version (10.0.6 Bundle 545 (Platform 10.0.6.545)) and URL for this : https://developer.blackberry.com/blackberry10devalphas/update.

Retired
Posts: 138
Registered: ‎05-11-2012
My Device: Developer
My Carrier: Developer

Re: Error testing blackberry cascades samples

Is this problem still existing or has the upgrade solved the problem.

 

Regards

Graham

Super Contributor
Posts: 306
Registered: ‎08-10-2010
My Device: Not Specified

Re: Error testing blackberry cascades samples

If you upgarde it then it resolve the issue.

Developer
Posts: 107
Registered: ‎05-11-2011
My Device: BlackBerry Z10 LE
My Carrier: AirTel

Re: Error testing blackberry cascades samples

Contributor
Posts: 17
Registered: ‎09-08-2012
My Device: blackberry dev alpha
My Carrier: Airtel

Re: Error testing blackberry cascades samples

i hav this same problem......
i hav tried every thing...
first i used beta1... then beta 2...
reinstalled windows...
still... i hav this problem... can anyone help me to sort it out... 
pls...


Developer
Posts: 107
Registered: ‎05-11-2011
My Device: BlackBerry Z10 LE
My Carrier: AirTel

Re: Error testing blackberry cascades samples

Hi,

 

Simple solution is create new project and copy all src folder, asset folder and copy LIBS+= -***** Line from .pro file and and put in new project . set permissioin and add file images file to descriptor file (if required).