Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Native Development

Reply
Developer
Posts: 434
Registered: ‎07-23-2012
My Device: Blackberry 10
My Carrier: Orange

Help for porting BB (Java) application to BB10.

I am porting BB (Java) application to BB10. Can anyone please guide me from where I can get these details in cascades development?

  1. Background Thread.
  2. UI Tab(with custom )
  3. Custom UI (like listview, list selection etc)
  4. Json/XML parser
  5. Splash screen concept 
Thanks
-------------------------------------------------------------------------------------
Press the Accept as solution Button when u got the Solution
Press Kudo to say thank to developer.
-------------------------------------------------------------------------------------.
Developer
Posts: 692
Registered: ‎08-09-2010
My Device: Not Specified

Re: Help for porting BB (Java) application to BB10.

 

  1. UI Tab(with custom )

         Build one qml.And use the button field.

 

 2.Custom UI (like listview, list selection etc)

      

       Build one qml and put into listview.

 

     https://developer.blackberry.com/cascades/reference/bb__cascades__listview.html

 

  3. Json/XML parser

 

    https://developer.blackberry.com/cascades/documentation/device_platform/data_access/working_with_jso...

 

  4. Splash screen concept

 

     You put Splash Screen into bar-descriptor.xml in application tab.

 

Thanks.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

feel free to press the like button on the right side to thank the user that helped you.

 

 

    

Developer
Posts: 434
Registered: ‎07-23-2012
My Device: Blackberry 10
My Carrier: Orange

Re: Help for porting BB (Java) application to BB10.

how we can create Background Thread   or run on startup like we have in Java BB implementation??

About the tabs I have created in BB Java but not any idea how I can do.

Thanks
-------------------------------------------------------------------------------------
Press the Accept as solution Button when u got the Solution
Press Kudo to say thank to developer.
-------------------------------------------------------------------------------------.
Highlighted
Retired
Posts: 155
Registered: ‎07-16-2012
My Device: Dev Alpha
My Carrier: Bell

Re: Help for porting BB (Java) application to BB10.

For UI tab, you can check this https://developer.blackberry.com/cascades/documentation/ui/navigation/index.html

 

Also, there is a sample app, weatherGuesser, available under https://github.com/blackberry/Cascades-Samples/tree/master/weatherguesser

 

For BackGround thread, not sure if this is what you're looking for https://developer.blackberry.com/cascades/documentation/device_platform/invocation/index.html

 

Hope this helps.

Developer
Posts: 434
Registered: ‎07-23-2012
My Device: Blackberry 10
My Carrier: Orange

Re: Help for porting BB (Java) application to BB10.

 I need to display splash screen for 4 sec and during this time I need to make network connection and get the data in the background . 

Thanks
-------------------------------------------------------------------------------------
Press the Accept as solution Button when u got the Solution
Press Kudo to say thank to developer.
-------------------------------------------------------------------------------------.
Developer
Posts: 692
Registered: ‎08-09-2010
My Device: Not Specified

Re: Help for porting BB (Java) application to BB10.

Hello,

 

 As per my previous answer you put the splash screen like this

 

>>>>>>>>>>>>>

. Splash screen concept

 

     You put Splash Screen into bar-descriptor.xml in application tab.

 

>>>>>>>>>>>>>

 

  After that the you write this code " make network connection and get the data in the background" into cpp class which you call the screen after splash screen.(So you not given any time into splash screen at that time they set time as per webservice calling time)

 

Thanks.