Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Native Development


Thank you for visiting the BlackBerry Support Community Forums.

BlackBerry will be closing the BlackBerry Support Community Forums Device Forums on April 1st (Developers, see below)

BlackBerry remains committed to providing excellent customer support to our customers. We are delighted to direct you to the CrackBerry Forums, a well-established and thorough support channel, for continued BlackBerry support. Please visit http://forums.crackberry.com or http://crackberry.com/ask. You can also continue to visit BlackBerry Support or the BlackBerry Knowledge Base for official support options available for your BlackBerry Smartphone.

"When we launched CrackBerry.com 10 years ago, we set out to make it a fun and useful destination where BlackBerry Smartphone owners could share their excitement and learn to unleash the full potential of their BlackBerry. A decade later, the CrackBerry community is as active and passionate as ever and I know our knowledgeable members and volunteers will be excited to welcome and assist more BlackBerry owners with their questions."

- Kevin Michaluk, Founder, CrackBerry.com

Developers, for more information about the BlackBerry Developer Community please review Join the Conversation on the BlackBerry Developer Community Forums found on Inside BlackBerry.


Reply
Developer
Posts: 163
Registered: ‎04-28-2012
My Device: BlackBerry 9800
My Carrier: BlackBerry
Accepted Solution

How to apply filters to Listview created using GroupDataModel?

Hi,

 

 

     I have created a listview using groupdatamodel now i want to apply filters to that listview.How can do this?

please help me.(Like searching for contacts )

 

 

Regards,

Naresh Kodumuri.

Developer
Posts: 19,636
Registered: ‎07-14-2008
My Device: Not Specified

Re: How to apply filters to Listview created using GroupDataModel?

From C++?  or QML?

Highlighted
Developer
Posts: 163
Registered: ‎04-28-2012
My Device: BlackBerry 9800
My Carrier: BlackBerry

Re: How to apply filters to Listview created using GroupDataModel?

Hi,

 

     I want to apply Filters using cpp!

Developer
Posts: 163
Registered: ‎04-28-2012
My Device: BlackBerry 9800
My Carrier: BlackBerry

Re: How to apply filters to Listview created using GroupDataModel?

Hi,

 

     I found the solution for applying filters to listview.

 

 

 

Contributor
Posts: 11
Registered: ‎08-27-2011
My Device: Blackberry Torch
My Carrier: Vodafone

Re: How to apply filters to Listview created using GroupDataModel?

Hi Naresh,

 

       it would be great, if you can keep some description on how you acheived it.

 

Regards,

Sri...

Developer
Posts: 163
Registered: ‎04-28-2012
My Device: BlackBerry 9800
My Carrier: BlackBerry

Re: How to apply filters to Listview created using GroupDataModel?

Hi,

 

     I am getting the Json response from the webservice and i parsed it and stored in the vector and i stored the same data in the datamodel and i set that datamodel to listview.

 

   In the top of the listview i have on textfield for filtering the list,for the textfield i have used one signal onTextChanging(const QString ) here i filtered the list by comparing listdata with entered data in the textField and created new datamodel and stored the datamodel with filtered text.

 

  In this way i achieved it.

Developer
Posts: 614
Registered: ‎10-17-2010
My Device: (BlackBerry Z10)-> Q10/Passport Dual Use

Re: How to apply filters to Listview created using GroupDataModel?

I am going to re-open this thread and ask how you are comparing the data. Do you have a sample C++ or QML code snippet?

 

 

Smiley Happy