Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Native Development

Reply
New Developer
Posts: 18
Registered: ‎11-13-2012
My Device: Z10, q10
My Carrier: freelancer

Re: How to get QML preview working in Linux

ping Smiley Wink
Any hint about beter linux support?
QML Preview? Maybe working USB deploy? Please?
Now it's more even more importantant for me(since i had to switch to windows 8 as my secondary OS )
New Developer
Posts: 18
Registered: ‎11-13-2012
My Device: Z10, q10
My Carrier: freelancer

Re: How to get QML preview working in Linux

ping.

We have the roadmap updated. How it loks like now?

Any changes?

Do Blackberry plans to add better support for windows 8 also?

please answer

 

Developer
Posts: 292
Registered: ‎07-25-2008
My Device: Passport

Re: How to get QML preview working in Linux

I did go to the presentation on the upcoming version of Momentics at BB Live last week.  It sounded like they're in the process of completely rewriting QML preview, and that its new design actually may finally support Linux again.

 

Of course none of this helps us in the short term, nor shows any firm commitment in the long term.  Still, at least it shows some hope.

Developer
Posts: 71
Registered: ‎09-19-2012
My Device: Z10 very soon
My Carrier: Play

Re: How to get QML preview working in Linux

Great job! I'm going to try asap. BB should update the manuals.
New Developer
Posts: 18
Registered: ‎11-13-2012
My Device: Z10, q10
My Carrier: freelancer

Re: How to get QML preview working in Linux

hello again Smiley Happy

according to this

http://developer.blackberry.com/cascades/download/releasenotes_beta_10_2/

 

There is a qml preview support for linux in the newest IDE. 

 

Thank you blackberry  Smiley Happy 

 

 

Developer
Posts: 62
Registered: ‎11-30-2012
My Device: BlackBerry Z10
My Carrier: Telus

Re: How to get QML preview working in Linux

Hey bunny1985, have you managed to get this to work? I always get "Unable to render QML preview". Thanks!

__________________________________________________________

If my post helped, click the like button!

Developer of Reader|YC , an open source Hackernews client
New Developer
Posts: 18
Registered: ‎11-13-2012
My Device: Z10, q10
My Carrier: freelancer

Re: How to get QML preview working in Linux

nope, i had no time to test it earlier , but yeach  it doesn't work on my machine

ButI am using32 debian testing - probably i should chek this on ubuntu

And secon\d thing is that i have nvidia drivers - i dont know, but this might be a problem

and this is still beta - probably we should wait for final release.

 

The grat thing is that they adde a support form linux. Ide is also trying to deploy via usb - thats also usefull.

 

Developer
Posts: 62
Registered: ‎11-30-2012
My Device: BlackBerry Z10
My Carrier: Telus

Re: How to get QML preview working in Linux

I'm running an Optimus setup on Ubuntu using Bumblebee and I tried it with both the Intel card and the nVIDIA, neither work.
__________________________________________________________

If my post helped, click the like button!

Developer of Reader|YC , an open source Hackernews client
New Developer
Posts: 18
Registered: ‎11-13-2012
My Device: Z10, q10
My Carrier: freelancer

Re: How to get QML preview working in Linux

Now. On final release it works.

all i had to do was "apt-get install libosmesa6"


Debian testing.

New Developer
Posts: 41
Registered: ‎07-29-2012
My Device: 9650
My Carrier: sprint

Re: How to get QML preview working in Linux

thanks...! very helpful..! Smiley Wink
--
Triệu Chung
VietNam National University