Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Native Development


Thank you for visiting the BlackBerry Support Community Forums.

BlackBerry will be closing the BlackBerry Support Community Forums Device Forums on April 1st (Developers, see below)

BlackBerry remains committed to providing excellent customer support to our customers. We are delighted to direct you to the CrackBerry Forums, a well-established and thorough support channel, for continued BlackBerry support. Please visit http://forums.crackberry.com or http://crackberry.com/ask. You can also continue to visit BlackBerry Support or the BlackBerry Knowledge Base for official support options available for your BlackBerry Smartphone.

"When we launched CrackBerry.com 10 years ago, we set out to make it a fun and useful destination where BlackBerry Smartphone owners could share their excitement and learn to unleash the full potential of their BlackBerry. A decade later, the CrackBerry community is as active and passionate as ever and I know our knowledgeable members and volunteers will be excited to welcome and assist more BlackBerry owners with their questions."

- Kevin Michaluk, Founder, CrackBerry.com

Developers, for more information about the BlackBerry Developer Community please review Join the Conversation on the BlackBerry Developer Community Forums found on Inside BlackBerry.


Reply
Highlighted
Developer
Posts: 224
Registered: ‎03-29-2012
My Device: 9900
My Carrier: Wind

Re: Simulator Freezes

I am regretfully fairly certain they are sub par, however, I am purchasing a new laptop which shall arrive in the next couple of days, Iremain hopeful that the issue will resolve itself when I try on the new system. 

Retired
Posts: 329
Registered: ‎05-07-2012
My Device: BB Alpha
My Carrier: N/A

Re: Simulator Freezes

Sounds great.

 

Let me know if you get your simulator up and running on the new machine!

 

Cheers,

 

Martin

 

BlackBerry Development Advisor
Posts: 118
Registered: ‎11-01-2011
My Device: N/A
My Carrier: Rogers

Re: Simulator Freezes

Some things you might want to try with your older computer:

 

* Ensure that virtualization is turned on, if your CPU supports it.  It will give your simulator a *huge* performance boost.

* Update your graphics drivers to the latest.  I just verified yesterday that I was able to boot the simulator using a Mobile Intel(R) 4 Series Express Chipset Family CPU...but there is an issue with the menus not appearing with this specific GPU.  This wont' impact cascades/native development though.

 

Hope this helps!

New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎04-14-2012
My Device: Dev Alpha
My Carrier: T-Mobile

Re: Simulator Freezes

Disabled 3D Acceleration & raised memory to 2GB...

 

now produces

[ Warning TODO: rtc ]

 

hangs at

[ Start Service: screen ]

 

VMWare Player 4.0.4 build-744019

Windows 7 Ultimate, 64-bit  (Build 7600) 6.1.7600

Intel Dual CPU T3200 (2.0ghz)

Mobile Intel 4 Chipset/Graphics

3.00gb ram

 

--

might have to try it on my desktop if it won't run.

New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎04-14-2012
My Device: Dev Alpha
My Carrier: T-Mobile

Re: Simulator Freezes

read on a different threat that it can take a while to load.... solved.
BlackBerry Development Advisor
Posts: 118
Registered: ‎11-01-2011
My Device: N/A
My Carrier: Rogers

Re: Simulator Freezes

I would highly recommend enabling virutaliation on your CPU if you have it.  The boot time of the simulator should drop to about 20-30 seconds with this option enabled.  Please refer to the simulator documentation for more information.  

 

https://developer.blackberry.com/resources/#custom_perform