Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Native Development

Reply
Highlighted
Developer
Posts: 111
Registered: ‎07-05-2012
My Device: none
My Carrier: MOvistar
Accepted Solution

Very Slow Deployment on WMware Playbook Simulator

Hi,

 

It takes me almost 2 minutes (very slow) to deploy my app from QNX to my WMware Playbook Simulator. The part "Downloading and starting the app" takes most of that time.

 

Then,

Is this supposed to take that long?

- If so, is this faster if you deploy your app directly in a Playbook device?

- If not, what can I do to make it faster?

 

Thanks a lot.

Developer
Posts: 112
Registered: ‎10-10-2010
My Device: Torch
My Carrier: Verizon

Re: Very Slow Deployment on WMware Playbook Simulator

I think it will take a while for it to load. Though I was never able to get as far as loading an app to VMplayer. I had too many issues configuring it in both of my machines. I decided to get the alpha device and wow what an upgrade. Loads in seconds. So I'm assuming the playbook will be just as fast.

______________________________________________
Android dev jumping ship to BB. Cascade newbie. Any help would be great. Miss the Visual Basic days.

Updated my pin
Developer
Posts: 111
Registered: ‎07-05-2012
My Device: none
My Carrier: MOvistar

Re: Very Slow Deployment on WMware Playbook Simulator

Ok, at least now I know it deploys faster in a Playbook device. But, I still don't know if it could deploys faster on the wmware simulator.

 

Thanks Cozz!

Developer
Posts: 111
Registered: ‎07-05-2012
My Device: none
My Carrier: MOvistar

Re: Very Slow Deployment on WMware Playbook Simulator

It got better!

 

In QNX, if you go to Run --> Run Configurations, then select the "Upload" tag (above), you can select the option "Only upload binaries into existing installation". Now, it deploys my app in almost 1 minute (it used to take 2 minutes before).

 

It got better, but 1 min is still slow.

 

Any ideas?

 

Thanks.

Retired
Posts: 155
Registered: ‎07-16-2012
My Device: Dev Alpha
My Carrier: Bell

Re: Very Slow Deployment on WMware Playbook Simulator

Hi, welcome to the forums!

 

This may also depend on your hardware, also which OS are you running?

 

Alex

Developer
Posts: 111
Registered: ‎07-05-2012
My Device: none
My Carrier: MOvistar

Re: Very Slow Deployment on WMware Playbook Simulator

Hi,

 

I'm running Windows7.

Retired
Posts: 329
Registered: ‎05-07-2012
My Device: BB Alpha
My Carrier: N/A

Re: Very Slow Deployment on WMware Playbook Simulator

Indeed 1 minute is a long time for this - what are your hardware specs?

Developer
Posts: 111
Registered: ‎07-05-2012
My Device: none
My Carrier: MOvistar

Re: Very Slow Deployment on WMware Playbook Simulator

My PC is an Alienware M15X 2011:

 

Intel Core i7 QuadCore CPU Q740 @ 1.73Ghz  1.73Ghz

6MB RAM Memory 

64bit OS

Retired
Posts: 155
Registered: ‎07-16-2012
My Device: Dev Alpha
My Carrier: Bell

Re: Very Slow Deployment on WMware Playbook Simulator

Definitely not hardware.

 

Just double checking, I'm posting here the link with the instructons to install and set up the Simulator, just to make sure this is what you have.

 

https://developer.blackberry.com/devzone/resources#simulator

 

Cheers,

 

Alex

Retired
Posts: 155
Registered: ‎07-16-2012
My Device: Dev Alpha
My Carrier: Bell

Re: Very Slow Deployment on WMware Playbook Simulator

[ Edited ]

Hello,

 

did you have any lucky with that?

 

Alex