Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Testing and Deployment

Reply
Highlighted
New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎09-27-2011
My Device: Bold 9780
My Carrier: T Mobile
Accepted Solution

App does not load/appear in simulator

I am new to Blackberry programming and have just installed the JDE version 6 along with the 9700 simulator. I tried running the helloworld sample app and it does not show up or run in the simulator. Even if I load the app from the file menu, nothing. The simulator launches as expected and I can navigate the menus. If I stop the app in the JDE with the stop sign, a window pops up titled "C:\NoSuchFile.java" and in the file it says source code not available. Any ideas?

BlackBerry Development Advisor
Posts: 15,752
Registered: ‎07-09-2008
My Device: BlackBerry PRIV
My Carrier: Bell

Re: App does not load/appear in simulator

Is the sample marked as active in the project tree?  Right click on a project and choose activate or deactivate to toggle this setting.

Mark Sohm
BlackBerry Development Advisor

Please refrain from posting new questions in solved threads.
Problem solved? Click the Accept As Solution button.
Found a bug? Report it using Issue Tracker
New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎09-27-2011
My Device: Bold 9780
My Carrier: T Mobile

Re: App does not load/appear in simulator

It was marked as active. I went with the Eclipse/RIM plug in path and it works fine, so we can close this issue as far as I am concerned.