Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Testing and Deployment

Reply
Regular Contributor
Posts: 58
Registered: ‎01-18-2013
My Device: No device
My Carrier: BSNL, India

BB Simulator can't open apps

I have downloaded several apps from BB world... But most of them refuse to open. just half a second splash screen & then app closes.


Later i have tried marmalade to develop one app same thing happens .. is this is simulator issue or anything else ? How to figure out...

Trusted Contributor
Posts: 160
Registered: ‎11-17-2010
My Device: PlayBook, Z10, Q10

Re: BB Simulator can't open apps

Hello,

 

Exactly which simulator are you using and what kind of apps?

--
If you find this post useful please Like it.
If it solves your problem please mark as solution.
Regular Contributor
Posts: 58
Registered: ‎01-18-2013
My Device: No device
My Carrier: BSNL, India

Re: BB Simulator can't open apps

I am using Simulator 10.1.x.1483 on WIndows 8  and i have downloaded several apps from app world .. many of them are not working . I also developed some app using App generator problem is also there. 

Regular Contributor
Posts: 58
Registered: ‎01-18-2013
My Device: No device
My Carrier: BSNL, India

Re: BB Simulator can't open apps

Any solution ?

 

Highlighted
Trusted Contributor
Posts: 160
Registered: ‎11-17-2010
My Device: PlayBook, Z10, Q10

Re: BB Simulator can't open apps

Hi, I am also using the Dev Alpha Simulator BB10_1_X.1483. However I am not sure how were you able to install apps from BB World. The builds you submit to BB World are not meant to run on the simulator since its architecture is x86 while the devices require ARM.
--
If you find this post useful please Like it.
If it solves your problem please mark as solution.
Regular Contributor
Posts: 58
Registered: ‎01-18-2013
My Device: No device
My Carrier: BSNL, India

Re: BB Simulator can't open apps

So what is work around ? How to test my/app worlds app without any real device ... 

Trusted Contributor
Posts: 160
Registered: ‎11-17-2010
My Device: PlayBook, Z10, Q10

Re: BB Simulator can't open apps

What tools are you using for development?

 

For WebWorks: when you build and package your app you get two folders with two different bar files - device and simulator.

In the Momentics IDE you are able to select your target: simulator or device.

 

For the Android Runtime it is easier because the Java binaries are architecture independent. So actually you should be able to run the same Android Runtime app both in simulator and on a device (I have tested this). Also, you can just install and launch your app from eclipse directly into the simulator.

 

With the appgenerator you have a preview of your application while you are editing. The published app will have pretty much the same look and feel so there is no point to bring it to a simulator.

 

Regards,

Imre

--
If you find this post useful please Like it.
If it solves your problem please mark as solution.
Developer
Posts: 433
Registered: ‎06-16-2013
My Device: Z10 LE
My Carrier: Airtel

Re: BB Simulator can't open apps

I actually faced the same problem!

--

If my post has helped you, give it a LIKE Smiley Wink