Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Testing and Deployment

Reply
Developer
Posts: 97
Registered: ‎07-17-2008
My Device: Not Specified
Accepted Solution

Gold Alpha 10 simulator Settings screen issue

Hi all,

 

I am having problem in accessing Settings screen on simulator.

 

When I click on  the "Settings" application icon, black screen displayed with Blackberry 10 text. And simulator does not proceed further.

 

What needs to be done here?

 

 

 

 

Thanks and regards,

Shubhangi

Developer
Posts: 97
Registered: ‎07-17-2008
My Device: Not Specified

Re: Gold Alpha 10 simulator Settings screen issue

No Reply from anyone. Kindly help in this issue. As it is really critical, I want to set location permission on simulator.

 

 

Thanks and regards,

Shubhangi

Highlighted
BlackBerry Development Advisor
Posts: 15,784
Registered: ‎07-09-2008
My Device: BlackBerry PRIV
My Carrier: Bell

Re: Gold Alpha 10 simulator Settings screen issue

Restart the simulator and choose option 2 on startup to choose software rendering.  Your video card and/or drivers may not support OpenGL 2.0.

Mark Sohm
BlackBerry Development Advisor

Please refrain from posting new questions in solved threads.
Problem solved? Click the Accept As Solution button.
Found a bug? Report it using Issue Tracker
Developer
Posts: 97
Registered: ‎07-17-2008
My Device: Not Specified

Re: Gold Alpha 10 simulator Settings screen issue

Hi,

 

Thanks, followed your suggestion and I am able to set location access permission from settings screen.

 

I wanted to ask other thing: May I now restart the simulator with selecting option1? Or simulator will work with safe mode properly?

 

 

Thanks and regards,

Shubhangi

BlackBerry Development Advisor
Posts: 15,784
Registered: ‎07-09-2008
My Device: BlackBerry PRIV
My Carrier: Bell

Re: Gold Alpha 10 simulator Settings screen issue

You'll likely run into further issues if you use option 1 on startup.  You could try to update your graphics drivers and see if that fixes the issue for you.

 

Feature wise, it's fine to run in safe mode.  The main thing you won't be able to do is resize the simulator.  Performance will also be slower.

Mark Sohm
BlackBerry Development Advisor

Please refrain from posting new questions in solved threads.
Problem solved? Click the Accept As Solution button.
Found a bug? Report it using Issue Tracker
Developer
Posts: 97
Registered: ‎07-17-2008
My Device: Not Specified

Re: Gold Alpha 10 simulator Settings screen issue

Ok. Thanks for clarification.

 

I will update the drivers for my machine and check.

 


Can you please let me know about the following thread:

http://supportforums.blackberry.com/t5/Testing-and-Deployment/Simulator-not-launching-after-setting-...

 

Thanks for your help so far.

 

 

Warm regards,

Shubhangi

BlackBerry Development Advisor
Posts: 15,784
Registered: ‎07-09-2008
My Device: BlackBerry PRIV
My Carrier: Bell

Re: Gold Alpha 10 simulator Settings screen issue

Your other thread looks like a connectivity issue.  Post a reply there if Zukka's post didn't help.

Mark Sohm
BlackBerry Development Advisor

Please refrain from posting new questions in solved threads.
Problem solved? Click the Accept As Solution button.
Found a bug? Report it using Issue Tracker