Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Testing and Deployment

Reply
Developer
Posts: 93
Registered: ‎03-27-2013
My Device: Dev Alpha C,Z10 LE
My Carrier: China Unicom
Accepted Solution

How to use Dev Alpha C?

Hi all,

 

I have received a Dev Alpha C from Blackberry Jam Asia.And i don't know how to use it.

I live in China.Does DAC support CDMA2000?And do I need to cut my SIM card to inset it in DAC?

 

Thanks.

 

brad_qqq

Developer
Posts: 6,152
Registered: ‎07-05-2012
My Device: Playbook, Dev Alpha C, Z10 LE, Z30
My Carrier: Orange

Re: How to use Dev Alpha C?

Hi the DAC has basically the same internals as the Q10, it looks to be dependant on the version as to whether CDMA is supported. Specs here...

 

http://www.gsmarena.com/blackberry_q10-5274.php

 

The phone takes a microsim and so it is possible to cut down a normal sim but so easy to mess it up so you'd be better off ordering a proper microsim if possible.

 

Mostly though this phone is for developing Apps or games with and compared to the final production version isn't very hardy, I dropped mine from a small height and the screen shattered. So if you are planning on using it as a day to day phone make sure it's well protected.


If you've been helped click on Like Button, if you've been saved buy the app. Smiley Happy

Developer of stokLocker, Sympatico and Super Sentences.
Developer
Posts: 93
Registered: ‎03-27-2013
My Device: Dev Alpha C,Z10 LE
My Carrier: China Unicom

Re: How to use Dev Alpha C?

@BBSJdev-Thanks for your information.I want to test BBM for my app.

So I think I need the internet access.

Developer
Posts: 6,152
Registered: ‎07-05-2012
My Device: Playbook, Dev Alpha C, Z10 LE, Z30
My Carrier: Orange

Re: How to use Dev Alpha C?

BBM works over wifi.

If you've been helped click on Like Button, if you've been saved buy the app. Smiley Happy

Developer of stokLocker, Sympatico and Super Sentences.
Developer
Posts: 93
Registered: ‎03-27-2013
My Device: Dev Alpha C,Z10 LE
My Carrier: China Unicom

Re: How to use Dev Alpha C?

OK.So I can use wifi.

I don't have wifi now.And I need to open it.

 

New Developer
Posts: 10
Registered: ‎10-05-2013
My Device: Blackberry Aries 8530
My Carrier: Verizon Wireless

Re: How to use Dev Alpha C?

wow, you're very lucky got Blackberry Dev Alpha C Smiley Happy

Highlighted
Developer
Posts: 6,152
Registered: ‎07-05-2012
My Device: Playbook, Dev Alpha C, Z10 LE, Z30
My Carrier: Orange

Re: How to use Dev Alpha C?

You could say lucky or you could say 1 year of hard coding to get an app ready and good enough for Built for BlackBerry.
If you're still jealous know that I dropped it and damaged the screen a couple of months ago. :-)

If you've been helped click on Like Button, if you've been saved buy the app. Smiley Happy

Developer of stokLocker, Sympatico and Super Sentences.